Αντιμέτωποι με Αλβανούς ληστές βρέθηκαν δύο ηλικιωμένοι μαζί με τον ασθενή γιο τους, το βράδυ του Σαββάτου, στο Κατάκολο. 
Οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους και τους χτύπησαν για να τους πάρουν τα ελάχιστα χρήματά τους, μόλις 150 ευρώ. 
Ο 89χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν το έβαλε κάτω και βγήκε στην αυλή με την καραμπίνα του, όμως οι ληστές την άρπαξαν, τον χτύπησαν, αλλά πανικόβλητοι απομακρύνθηκαν. 
Είχαν προλάβει όμως να αρπάξουν τα χρήματα που είχε φυλάξει η 77χρονη σύζυγός του, για να αγοράσει τα φάρμακά της. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση τον ένα από τους δράστες, ηλικίας 31 ετών. 

Πώς πήραν τα χρήματα

Οι δράστες πήγαν πρώτα στο χώρο που κοιμόταν η 77χρονη. «Έσπασαν την πόρτα με κλωτσιές», είπε η κ. Δήμητρα «και μπήκαν μέσα στο σπίτι. Άρχισαν να με χτυπούν και να ζητούν χρήματα. Έκαναν το σπίτι άνω κάτω και βρήκαν 150 ευρώ που είχα για να αγοράσω τα φάρμακά μου. Μου είπαν “σκάσε” θα σε δέσουμε από την καρέκλα…» συμπλήρωσε. 
Ο 89χρονος σύζυγός της, μέσα στον ύπνο του, άκουσε φασαρία. Σηκώθηκε και είδε στο ημίφως σκιές. «Δεν ξέρω από πού μπήκαν, από την πόρτα ή από το βουνό. Μόλις είδα τις σκιές κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά. Πήρα την καραμπίνα μου και άνοιξα την πόρτα. Τι θα έκανα, να με σκοτώνανε; 
Όπλισα και μόλις η κάννη ξεπρόβαλε στην αυλή, οι ληστές μου την άρπαξαν και με χτύπησαν. Δεν την άφηνα όμως την καραμπίνα. Στην πάλη, το όπλο εκπυρσοκρότησε και τα σκάγια έκαναν μια τρύπα στον τοίχο. Τρόμαξαν και το έβαλαν στα πόδια», ανέφερε ο 89χρονος. Από τον πυροβολισμό δεν τραυματίστηκε κανείς. Στο σπίτι βρισκόταν και ο 53χρονος γιος της οικογένειας που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. 
ilialive.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook