Η εξαθλίωση δεν έχει τέλος στην Ηλεία. Ο Βασίλης Αβράμης, η σύζυγός του και τα έξι τους παιδιά βρήκαν καταφύγιο, όντας άστεγοι, σε ένα ερειπωμένο παραλιακό «σπίτι» στο Επιτάλιο.

Εκεί τους εντόπισαν και οι άνθρωποι της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης» και χθες το πρωί τους προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη, κάνοντας παράλληλα μέσω του Τύπου έκκληση για βοήθεια ώστε να βρεθεί μια ασφαλής στέγη για την οικογένεια με τα έξι παιδιά, λίγο πριν ο χειμώνας και τα πρώτα τσουχτερά κρύα κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Λαγκαδινός, μιλώντας για τη νέα αυτή τραγική εικόνα που αντίκρισε, τόνισε πως η φτώχεια έχει ισοπεδωθεί στην Ελλάδα και πως από τα τρία εκατομμύρια Ελλήνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας το ένα τρίτο βιώνει την απόλυτη εξαθλίωση.

Άνεργος με έξι παιδιά στον δρόμο

Ο Βασίλης Αβράμης πριν από το καλοκαίρι βρήκε αυτό το σπίτι στην παραλία Επιταλίου, ήταν ακατοίκητο και μπήκε μέσα για να προφυλαχτεί με την οικογένειά του από τον καιρό.

«Είμαι άνεργος, προσπαθώ να βρω δουλειά, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Θέλω μια βοήθεια να στεγάσω τα παιδιά μου. Αν μπορεί να είναι κοντά στο σχολείο, γιατί πηγαίνουμε με τα πόδια. Αν δεν βρέχει, γιατί αν βρέχει δεν πάνε σχολείο.

Δεν έχουμε ρεύμα εδώ, με καντηλάκι βλέπουμε. Κάποιες φορές δεν έχουμε λάδι και είμαστε στα σκοτάδια. Είναι μεγάλη η ταλαιπωρία» ανέφερε. Όπως εξήγησε, «το σπίτι το βρήκα και μπήκα μέσα. Δεν είχα πού να μείνω. Δεν είχαμε λεφτά να νοικιάσουμε σπίτι. Το βράδυ φοβόμαστε. Ο καιρός είναι άγριος». Και η σύζυγός του Διονυσία Αβράμη ένα πράγμα ζήτησε ως βοήθεια: «Θέλουμε ένα λυόμενο να βάλουμε μέσα τα παιδιά. Το βράδυ όταν βρέχει γίνονται μούσκεμα. Τα παιδιά φοβούνται μη γίνει κανένα κακό».ilialive.gr