Ξεκίνησε σήμερα το σημαντικό έργο επέκτασης του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο που θα αναβαθμίσει τη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη στην Κρήτη.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 20 περίπου εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του ΠΕΠ Κρήτης-Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Το πρωί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο έγινε ενημερωτική σύσκεψη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του νέου διοικητή του Βενιζέλειου-ΠΑΓΝΗ Νίκου Χαριτάκη, του απερχόμενου Προέδρου Νίκου Κοκκίνη, υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης, του νοσοκομείου, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Είναι ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το Βενιζέλειο νοσοκομειακά με 86 νέες κλίνες, με νέες κτιριολογικά υπηρεσίες που θα εκτείνονται σε 4 επίπεδα.

Έχει ξεκινήσει το στάδιο των εσκαφών και σημαντικό είναι να μην βρούμε εμπόδια σε σχέση με αρχαιολογικά ευρήματα, που θα δημιουργήσουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Από την πλευρά του ο νέος διοικητής του Βενιζελείου-ΠΑΓΝΗ Νίκος Χαριτάκης ανέφερε ότι «το Βενιζέλειο νοσοκομείο, το νοσοκομείο των Κρητικών, κλείνει φέτος 60 χρόνια λειτουργίας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Η επέκταση αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας και ασφάλειας απέναντι στον κόσμο που περιμένει συνεχώς αναβαθμισμένες υπηρεσίες περίθαλψης».

Ο απερχόμενος υποδιοικητής του νοσοκομείου Νίκος Κυδωνάκης τόνισε ότι, η επέκταση του Βενιζελείου θα αναβαθμίσει ποιοτικά το νοσοκομείο και σε επίπεδο κλινών καθώς σήμερα υπάρχουν 7κλινοι και 8κλινοι θάλαμοι.

Στην σημερινή ενημερωτική σύσκεψη συμμετείχαν επίσης τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης Χρυσή Πουλινάκη, Άννα Ροβίθη, Χαρά Τριαματάκη, Γιάννης Νικολούδης, Ασπασία Πιταρίδη, ο διοικητικός διευθυντής του Βενιζελείου νοσοκομείου Γιώργος Βασιλάκης, και εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «ΕΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΕ» Μανόλης Καλουδάκης.

Αντικείμενο εργασιών 3ου υποέργου

Το 3ο υποέργο περιλαμβάνει: α) τις κατεδαφίσεις υπαρχόντων κτισμάτων που εμποδίζουν την ανέγερση Νέων Πτερύγων, β) τις γενικές εκσκαφές και γ) τις λειτουργικές προσαρμογές που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του υπάρχοντος Κτιρίου του Νοσοκομείου.

Το 3ο υποέργο θα υλοποιηθεί παράλληλα με το 2ο (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΕΡΓΟΥ \”ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν.Η. \”ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ\”) ώστε το πεδίο του έργου να δοθεί στον ανάδοχο του 4ου υποέργου (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΠΤΕΡΥΓΩΝ) ελεύθερο αρχαιολογικών δεσμεύσεων για τις εργασίες ανέγερσης των νέων πτερύγων.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης φάσης του έργου είναι 5 μήνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook