Η ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών του Μαλεβιζίου και οι τρόποι που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του δήμου, ήταν το θέμα στο φετινό Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Μαλεβιζίου.

Είναι η τρίτη χρονιά που εφαρμόζεται αυτός ο θεσμός στο δήμο Μαλεβιζίου, με τους μαθητές να αναπτύσσουν ένα θέμα, να προτείνουν λύσεις και να καταθέτουν τις δικές τους απόψεις για την καλύτερη διευθέτησή του, σαν να είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου.

Και φέτος, ακούστηκαν ιδιαίτερα πρωτότυπες και άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες και καταγράφηκαν για να εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Μαλεβιζίου 2013, ήταν οι μαθητές:

Γυμνάσιο Γαζίου

Τακτικά μέλη: Σακουλάκη Γεωργία, Φιολιτάκη Άννα, Τρούλη Αναστασία, Παπαδάκης Νικόλαος, Γιαννακάκη Νικόλ – Αλεξάνδρα, Χριστοφοράκη Μαρία, Τερζάκη Ειρήνη, Χαριτάκη Ειρήνη, Ρεπανά Αφροδίτη, Καλαντζή Νικολέτα

Αναπληρωματικά μέλη: Λάπα Αλεξάνδρα, Καλλέργη Φωτεινή, Χνάρη Μαρία, Ζουμπουλάκη Έλενα, Δαφέρμου Όλγα, Σταυρακάκη Ευαγγελία, Τζεδάκη Ισμήνη, Λιλίτση Ευριδίκη, Κουτζούκου Αθηνά, Κατσαρού Ελένη

Λύκειο Γαζίου

Τακτικά μέλη: Παπαδάκης Μιχαήλ, Καλογεράκη Μελπομένη, Φραγκουλάκη Ιωάννα, Μεντουδάκη Εμμανουέλα, Σημαιάκη Αγάπη, Κοκοβάκη Ασημίνα, Δεσίπρη Μαργαρίτα, Καλλέργη Μαρίνα

Αναπληρωματικά μέλη: Λιαδάκη Χριστίνα, Σηφάκη Αγγελική, Παπαδάκη Θεοδώρα, Βογιατζή Μαρία, Σκουλά Μαριάννα, Κεφαλογιάννης Χαράλαμπος, Βιτσάκη Αγγελική, Τούπη Αγγελική

Γυμνάσιο Κρουσώνα

Τακτικά μέλη: Φασουλάκη Μαρία, Βεργετάκη Γεωργία, Μακριδάκη Σοφία, Γωνιανάκη Μόσχα

Αναπληρωματικά μέλη: Βερεράκη Αντωνία, Βαμβουκάκη Εμμανουέλα, Πετράκη Νίκη, Νταουτλάρι Ραφαέλα

Λύκειο Κρουσώνα

Τακτικά μέλη: Φασουλάκης Δημήτρης, Βαλτζάκης Μιχάλης, Μανουρά Κλαίρη

Αναπληρωματικά μέλη:Τσοράγλος Γιάννης, Καλλέργη Δέσποινα, Τζωράκης Αστρινός

Λύκειο Τυλίσου

Τακτικά μέλη: Δασκαλάκης Μύρων, Βαρδαλαχάκη Ελισάβετ

Αναπληρωματικά μέλη: Γαργανουράκης Ευάγγελος, Μανιάς Ιωάννης

Της συνεδρίασης προέδρευσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Κώστας Τζαγκαράκης, ενώ ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης στην έναρξη των εργασιών ευχαρίστησε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στα έργα και τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχή στον τομέα του πολιτισμού τονίζοντας:

«Το θέμα της φετινής μας συνεδρίασης, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αναφέρεται στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και το πώς αυτή η ανάδειξη μπορεί να ενισχύσει τις αναπτυξιακές προσπάθειες του δήμου Μαλεβιζίου.

Ως δημοτική αρχή, στηρίξαμε από την πρώτη μέρα της θητείας μας τον πολιτιστικό πλούτου του Μαλεβιζίου και παλέψαμε με όλες τις δυνάμεις για να τον αναδείξουμε.

Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα, πώς η ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών κάθε τόπου, μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Για το σκοπό αυτό, από τις πρώτες μέρες της εκλογής μας στον νέο Καλλικρατικό δήμο Μαλεβιζίου και παρά τις πολλές και πολυσύνθετες ελλείψεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, βασική μας έννοια υπήρξε και η πολιτισμική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Γνωρίζουμε επακριβώς την τεράστια ανάγκη που έχουμε σε έργα υποδομής, δεν ακολουθούμε όμως το λάθος μοντέλο της μονόπλευρης ανάπτυξης»

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν αρκετοί καθηγητές και γονείς των μαθητών, καθώς και σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook