Αθώο για το θάνατο του ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη, έκρινε το τριμελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το διευθυντή της ουρολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Ο διευθυντής αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί πριν από πέντε χρόνια ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με πόρισμα της ΕΔΕ και ύστερα από καταγγελία , είχε καταλοιστεί στον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργου Κοντάκη, σφάλματα και βαρύτατη αμέλεια, στοιχεία που προκάλεσαν μια μη αναστρέψιμη κατάσταση υγείας για τον άτυχο ιατροδικαστή (δείτε εδώ)

Ο εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο σήμερα την αθώωση του κατηγορουμένου καθώς δεν προέκυψε κανένα θέμα αμέλειας στην ιατρική αντιμετώπιση του περιστατικού ενώ αντίθετα ο πρόεδρος του Δικαστηρίου μειοψήφησε  κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος ήταν  ένοχος.

Η οικογένεια δεν είχε ζητήσει τότε νεκροψία νεκροτομή που θα έδινε τις απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου, καθώς βρισκόταν δεν άσχημη ψυχολογική κατάσταση και θεωρούσε πώς στα χέρια συναδέλφων του, ο ιατροδικαστή θα είχε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση.

Νεκροψία ωστόσο είχε ζητήσει τότε και ο κατηγορούμενος και ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας.

Η οικογένεια επέλεξε να ακολουθήσει νομική οδό μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών και του πορίσματος της ΕΔΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook