Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Finos Film αναφέρει ότι δεν μπορούσε να καλύψει τις «παράλογες διεκδικήσεις πνευματικών δικαιωμάτων από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων, τα οποία ήταν εντελώς δυσανάλογα και υπέρογκα με τα προσδοκώμενα και δημιουργηθέντα έσοδα».

Ήδη από τον Οκτώβριο, η εταιρεία είχε αντικαταστήσει τις ταινίες με αποσπάσματα, «σε ένδειξη καλής θελήσεως», όπως αναφέρει, απέναντι στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Ωστόσο, ακόμη και για την προβολή αυτών των ολιγόλεπτων αποσπασμάτων στο YouTube, το κόστος ήταν μεγάλο και η Finos Film αποφάσισε να διακόψει κάθε προβολή τους.

Σημειώνεται, ότι η Finos Film, στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής, αποφάσισε πριν τρεις μήνες, σε συνεργασία με τις Αττικές Εκδόσεις και τη Google, να ανεβάσει στο YouTube ολόκληρες τις ταινίες της, με στόχο να προστατεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία από την πειρατεία – δεδομένου ότι σχεδόν το σύνολο των ταινιών είχε ανέβει παράνομα στο YouTube – καθώς και να δώσει τη δυνατότητα, κυρίως στους νέους, να γνωρίσουν τον καλό παλιό ελληνικό Κινηματογράφο.

Ενώ, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι δεν αποσκοπούσε σε κάποιο οικονομικό όφελος, «αφού ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι τα προσδοκώμενα έσοδα ήταν άνευ ουσιαστικού αντικειμένου».

«Βρισκόμαστε σε πολύ δυσάρεστη θέση που αναγκαζόμαστε να στερήσουμε ένα μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από το κοινό. Είναι πραγματικά κρίμα που οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων δεν είναι σε θέση να δουν την ευκαιρία που παρουσιάζεται για να αγαπήσουν και οι νεότερες γενιές αυτές τις ταινίες, μέσα από την πλατφόρμα του YouTube και να καταπολεμηθεί η πειρατεία.

Η Φίνος Φιλμ θα είναι πάντα ευγνώμων στο κοινό που τόσο ζεστά αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και λυπούμαστε ειλικρινά που φτάνουμε στο σημείο να του στερήσουμε την πιο αγνή και αυθεντική εμπειρία του Ελληνικού κινηματογράφου», δήλωσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook