Το Πολεμικό Ναυτικό, τιμώντας την εκατοστή επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, σχεδιάζει την πραγματοποίηση μιας συναυλίας από την Μπάντα του, στο πλαίσιο της στενότερης σύνδεσής του με τους πολίτες του Ρεθύμνου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ρεθύμνης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ωδείο (Τζαμί Νερατζέ) την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 , ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στις 12:30 η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έχει προγραμματίσει παρουσίαση επίδειξης στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ιστορικό της μπάντας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Το πρώτο Μουσικό τμήμα του Π.Ν συγκροτήθηκε το έτος 1880 και ήταν μόνιμα εγκατεστημένο σε πολεμικό πλοίο.

Απ΄ το έτος 1936 μέχρι το 1941 η μπάντα είχε μετακομίσει στην Ναυτική Βάση της Σαλαμίνας μέχρι την αναχώρηση του στόλου για την Μέση Ανατολή , οπότε η Μπάντα εγκαταστάθηκε στο επιβατηγό πλοίο ( ΙΟΝΙΑ) μέχρι το έτος 1943 και από τότε μετακόμισε στο ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ.

Το 1946 και μετά από την επιστροφή του Ελληνικού Στόλου από την Μέση Ανατολή το μουσικό τμήμα εγκαταστάθηκε στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ έως τον Ιούλιο του 2012 όπου και μετεγκαταστάθει στο Ν.Ο Βοτανικού.

Για πάνω από 133 χρόνια παρουσίας της , έχει να επιδείξει πολύ πλούσιο έργο σε κοινωνικό , και πολιτιστικό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα και της ξένες πόλεις.

Έχει παρουσιάσει προγράμματα σε Ραδιόφωνο και Τηλεόραση και συμμετέχει σε όλες τις εθνικές και θρησκευτικές τελετές.

Έχει δώσει συναυλίες υπο την αιγίδα του ΓΕΝ και άλλων τοπικών και πολιτιστικών συλλόγων, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Φεστιβάλ στρατιωτικών μουσικών στο εξωτερικό ( ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ – ΚΟΡΕΑ –ΒΕΛΓΙΟ – ΓΑΛΛΙΑ κ.α) .

Συμμετείχε επίσης στην μεγαλειώδη και ιστορικής σημασίας για την χώρα μας τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στην Αθήνα , καθώς επίσης και στην έναρξη των παρα ολυμπιακών αγώνων το 2011 στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα