Ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο και έπειτα από αγωνιώδεις προσπάθειες της οικογένειας Μισόνι, το αεροσκάφος που κατέπεσε στις ακτές της Βραζιλίας και επέβαινε ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Βιτόριο Μισόνι, ανασύρθηκε από τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA, οι αρχές της Βενεζουέλας κατόρθωσα να ανασύρουν τμήματα του μικρού αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε στο θέρετρο Λος Ρόκες τον περασμένο Ιανουάριο, παρασύροντας στο θάνατο τον 58χρονο σχεδιαστή, τη σύζυγό του, Μαουρίτζια Καστιλιόνι, και το φιλικό τους ζευγάρι, Γκουίντο Φορέστι και Ελντα Σκαλβέντζι.

Το μικρό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ τον περασμένο Ιανουάριο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του θερέτρου στις ακτές της Βενεζουέλας και έκτοτε ο 58χρονος σχεδιαστής Μισόνι και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες αγνοούνταν, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τοπικών και ιταλικών αρχών να τους εντοπίσουν.

«Ήταν μία πολύπλοκη επιχείρηση», έκαναν λόγο πηγές της ιταλικής πρεσβείας στη Βενεζουέλα, θυμίζοντας ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε βάθος 75 μέτρων.

\"\"

«Αρχικά ανασύρθηκαν τα μεγαλύτερα τμήματα και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ένα είδος διχτυού στο βυθό που επέτρεψε να ανασυρθούν και τα υπόλοιπα μέρη του αεροσκάφους», ανέφερε η πηγή.

Τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν εντοπιστεί οι σοροί του Βιτόριο Μισόνι, της συζύγου του, των δύο φίλων τους καθώς και του συγκυβερνήτη στο εσωτερικό του Islander yv2615u. Τα θύματα, μάλιστα, έφεραν ακόμα τη ζώνη ασφαλεία εννέα μήνες περίπου από την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook