Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, είναι όμως κάτι που συμβαίνει καθημερινά στις εκφάνσεις του ελληνικού κράτους: ο ιδιώτης αφήνει το δημόσιο... στα «κρύα του λουτρού», το δημόσιο δεν αντικαθιστά τον ιδιώτη και όταν το έργο φτάνει στο μη περαιτέρω, ο ιδιώτης αποζημιώνεται για να συνεχίσει τη δουλειά που άφησε ατελή.

Μοιάζει μπερδεμένο...

Και είναι. Μόνο οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου που υπέγραψαν δύο αντιφατικές αποφάσεις και πλήρωσαν 200.000 ευρώ μπόρεσαν να το καταλάβουν.

Ας προσπαθήσουμε κι εμείς να το ξεδιαλύνουμε:

Η αρχική συμφωνία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Παναγιώτη Κοσκινά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέθεσε σε δύο εταιρείες έργα «ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ».

Οι δύο εταιρείες «μοιράστηκαν» το έργο και ξεκίνησε, η κάθε μία στο δικό της «κομάτι» την ανακαίνιση.

Λόγω διαφωνίας με τον επιβλέποντα μηχανικό που η Περιφέρεια όρισε, η μία εταιρεία άφησε το δικό της κομμάτι εργασιών «στη μέση». Ουσιαστικά άφησε «σύξυλη» την Περιφέρεια, η οποία με τη σειρά της διέλυσε τη σύμβαση με την εν λόγω εταιρεία.

Το έργο έμενε επί σειρά μηνών ανολοκλήρωτο. Μεσολάβησε η αποπομπή - το Φεβρουάριο και με απόφαση του τότε υπουργού υγείας Ανδρεά Λυκουρέντζου- της διοικήτριας του νοσοκομείου, η οποία άφησε μέλη της Χρυσής Αυγής να «επιθεωρήσουν» το νοσοκομείο αναζητώντας αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Από τότε πέρασαν 9 μήνες. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έμεινε χωρίς διοίκηση και με τις σκαλωσιές της ανακαίνισης στημένες.

«Είχαμε μεγάλο κενό, τόσους μήνες χωρίς διοικητή αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα στο νοσοκομείο», λέει στο newpost ο πρόεδρος των εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Παναγιώτης Κοσκινάς.

Στις 2 Νοεμβρίου ορίστηκε ο νέος διοικητής.

«Μόλις είδα την κατάσταση, απευθύνθηκα στην Περιφέρεια πιέζοντας να βρεθεί τρόπος να ολοκληρωθούν οι εργασίες», λέει στο newpost ο Νίκος Χρόνης, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση.

Και η Περιφέρεια αναγκάστηκε, πια, να δράσει.

newpost.gr