Από περίεργες σπηλιές σαν καμινάδες, μέχρι ξενοδοχεία φτιαγμένα μέσα σε τεράστιους… σωλήνες ή περίεργα κρεβάτια-έργα τέχνης.
Στον κόσμο υπάρχουν πολλά… ιδιαίτερα μέρη, που τραβούν την προσοχή των ταξιδιωτών, και ο Guardian επέλεξε μερικά από αυτά για να παρουσιάσει.

Εσείς τι άλλο θα είχατε να προτείνετε στην παρακάτω λίστα;

Tubotel, Langkawi, Μαλαισία

\"\"

Το «ξενοδοχείο-σωλήνες». Το λέει και το όνομά του. Η διαμονή προσφέρεται σε… τεράστιους, τσιμεντένιους σωλήνες διαμέτρου 2 μέτρων, με κάθε έναν από αυτούς να έχει θέα μέσα από τη γυάλινη πρόσοψή του στη θάλασσα Ανταμάν.

Τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό και αρκετό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τα άνετα διπλά κρεβάτια, ωστόσο ένα μειονέκτημα της περίεργης αυτής ξενοδοχειακής εγκατάστασης είναι ότι οι τουαλέτες είναι κοινές.

Στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό, WiFi και δωρεάν χρήση ποδηλάτων. Οι τιμές ξεκινούν από 39 ευρώ.

Propeller Island City Lodge, Βερολίνο, Γερμανία

\"\"

«Ιπτάμενα» κρεβάτια, αντεστραμμένα δωμάτια, κρεβάτια-φέρετρα και άλλα περίεργα θα δουν τα μάτια σας αν επιλέξετε για τη διαμονή σας στο Βερολίνο αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο.

Για τους… ατρόμητους, που θα επιλέξουν το «νεκρικό δωμάτιο», υπάρχει μια ειδική επιγραφή η οποία ενημερώνει πως… δεν επιτρέπεται το σεξ μέσα στα φέρετρα, καθώς είναι «μονόκλινα»!

Για όσους τελικά δεν αντέξουν την πρόκληση, υπάρχει και ένα κρεβάτι μέσα στο χώρο.

Οι τιμές ξεκινούν από 69 ευρώ.

Pedvale sculpture park, Sabile, Λετονία

\"\"

Στο χωριό Sabile της Λετονίας ο γλύπτης Ojars Arvids Feldbergs προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες.

Μέσα σε μια έκταση 1.000 στρεμμάτων βρίσκονται τα δημιουργήματα του καλλιτέχνη, τα οποία μπορεί κανείς να επισκεφτεί για να θαυμάσει, όταν όμως το πάρκο κλείσει για τους φιλότεχνους, μπορεί κανείς να κατασκηνώσει μέσα σε αυτό.

Οι τιμές ξεκινούν από 17 ευρώ το άτομο.

Fairy Chimney Inn, Goreme, Τουρκία

\"\"

Μια επίσκεψη στην Καπαδοκία είναι από μόνη της εντυπωσιακή και ιδιαίτερη εμπειρία. Φανταστείτε πώς θα νιώσετε αν μάλιστα κοιμηθείτε μέσα στις σπηλιές του Fairy Chimney Inn…

Την εμπειρία σας θα ολοκληρώσει το επόμενο πρωί το καλοφροντισμένο πρωινό από φρεσκοψημένα ψωμάκια, τυρί και ελιές συνοδεία ενός δυνατού τσαγιού.

Οι τιμές ξεκινούν από 55 ευρώ το δίκλινο.

Hotel Enfrente Arte, Ronda, Ανδαλουσία, Ισπανία

\"\"

Αφού περάσετε από τη ρεσεψιόν, απολαύσετε το ποτό σας μέσα σε ένα παλιό Seat, στη συνέχεια περάστε στο χώρο της πισίνας όπου μπορείτε να χαλαρώσετε επάνω στις αναπαυτικές καρέκλες σε σχήμα… ανθρώπινων οπίσθιων.

Πάρτε το πρωινό επάνω σε τραπέζια σαν πλυντήρια, αφού πάρετε το πιάτο σας μέσα από ένα Fiat 500 που βρίσκεται «κολλημένο» στον τοίχο της τραπεζαρίας.

Οι τιμές ξεκινούν από 80 ευρώ.

Hicksville Trailer Park, Joshua Tree, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

\"\"

Αφού περάσετε τη μέρα σας στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree, ξεκουραστείτε στο δικό σας… τροχόσπιτο στο «αλλόκοτο» συγκρότημα Hicksville Trailer Park.

Οι τιμές ξεκινούν από 75 ευρώ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook