Έντονο προβληματισμό και ερωτηματικά, προκαλούν τα αναρίθμητα και δυσεπίλυτα προβλήματα που ταλανίζουν το Κέντρο Υγείας Βάμου του Δήμου Αποκορώνου, τα παρουσιάσθηκαν από το Ιατρικό και Διοικητικό προσωπικό του κέντρου Υγείας, στο κλιμάκιο της Ε.Μ.Α.Α.Κ το οποίο επισκέφθηκε τον χώρο με τον επικεφαλής κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Κέντρο Υγείας, σε ένα δήμο μάλιστα που αριθμοί 1915 παιδιά, ηλικίας από 0-14 ετών, δεν υπάρχει παιδίατρος.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουκιανάκης, \”εκτός από τις ελλείψεις στην στελέχωση αναγκαίων για την σωστή λειτουργία, ιατρικών τμημάτων, παρατηρείται και έλλειψη αναγκαίου εξοπλισμού ο οποίος θα συμβάλει στην αμεσότερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Πρέπει να τονισθούν και να καυτηριασθούν η μη ύπαρξη ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ εργαστηρίου, η δυσλειτουργία του ακτινολογικού, καθώς και οι ελλείψεις όπως αυτή της ειδικότητας του ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ και του ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ, καίτοι ο Δήμος Αποκόρωνα αριθμεί 1915 παιδία ηλικίας 0 – 14 ετών.

Η μη ύπαρξη βάρδιας ασθενοφόρου από 07:00 έως 15:00 λόγω έλλειψης προσωπικού δημιουργεί τεράστια προβλήματα και θέτει σε τεράστιο κίνδυνο την υγεία και την ζωή συνδημοτών και επισκεπτών της περιοχής την στιγμή κατά την οποία το μοναδικό ασθενοφόρου του κέντρου Υγείας εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου Αποκόρωνα- του Δήμου Σφακίων και του οδικού άξονα επίσης.

Ιδιαίτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στο περιφερειακό Ιατρείο Κουρνά, το οποίο είναι ΚΛΕΙΣΤΟ λόγω μη επάνδρωσης του, με αποτέλεσμα οι κοινότητες ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ και ΑΣΗ ΓΩΝΙΑΣ να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα.

Από τα προαναφερθέντα, γίνεται άμεσα αντιληπτό, ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Αποκόρωνα, στερείται βασικών υποδομών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία και η ζωή των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας, καίτοι το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας υπερβάλει εαυτόν, για την όσο το δυνατό καλλίτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση.

Δεσμευόμαστε να παρουσιάσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες προς την επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων, τα οποία εκτός των άλλων αποτελούν και κύριο παράγοντα δυσφήμισης της περιοχής μας κατά την τουριστική περίοδο όπου παρατηρείται αύξηση των πρβλημάτων υγείας λόγω της αύξησης των επισκεπτών\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook