Ύφεση 1% και δημοσιονομικό έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ προβλέπει για την Ελλάδα το περιοδικό «Economist» στις ετήσιες προβλέψεις του για το 2014 που δόθηκε στις 18 Νοεμβρίου στη δημοσιότητα.

Το βρετανικό περιοδικό εκτιμά πως ο πληθωρισμός θα ανέλθει το επόμενο έτος στο 0,1%, ενώ τοποθετεί στα 20.240 δολάρια το κατά κεφαλήν ΑΕΠ για το 2014.

Σύμφωνα με το «Economist» τα δάνεια διάσωσης που έλαβε η Ελλάδα από την Ευρώπη και το ΔΝΤ εξαντλούνται τον Ιούλιο και η χώρα – κατά εκτίμησή του- θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια .

Εκτιμά μάλιστα πως η διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και των σχετικών όρων θα διαρκέσει όλο το πρώτο ήμισυ του έτους και θα καταλήξει σε ικανοποιητική υποστήριξη πιθανότατα υπό μορφή καλύτερων όρων δανεισμού, ώστε να προληφθεί χαλάρωση και αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

Το «Economist» αναφέρεται και στον ακροδεξιό εξτρεμισμό στην Ελλάδα αναφέροντας ότι η χώρα έχει ένα ιστορικό ακροδεξιού εξτρεμισμού μετά από περιόδους οικονομικών καταρρεύσεων.

«Το νεοφασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, με τις επιθέσεις του εναντίον μεταναστών και αριστερών, είναι η πιο πρόσφατη απειλή. Η κυβέρνηση στέλνει στα δικαστήρια το κόμμα για τις εγκληματικές δραστηριότητές του, αλλά αυτό διατηρεί κάποιον λαϊκή υποστήριξη», τονίζεται στην έκθεση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook