Ο έλεγχος των επιβατών στα αεροδρόμια, που είναι μάλιστα πολύ αυστηρός σε ορισμένα, έχει στόχο να μην μπορούν οι ταξιδιώτες να μεταφέρουν κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την πτήση ή θα του επέτρεπε να απειλήσει το πλήρωμα ή άλλους επιβάτες.

Ένας Αμερικανός άνδρας απέδειξε ωστόσο πως είναι εφικτό κάποιος να περάσει από τον –εξονυχιστικό- έλεγχο σαν κύριος και στη συνέχεια να φτιάξει αυτοσχέδια όπλα με προϊόντα που πωλούνται στα… Duty Free!

Ο Evan Booth από τη Βόρεια Καρολίνα μπορεί να «συναρμολογήσει» όπλα με υλικά όπως σεσουάρ μαλλιών και αποσμητικό, πράγματα που μπορεί κανείς να αγοράσει μετά τον έλεγχο των αεροδρομίων.

Ο Booth, με πτυχίο στα ψηφιακά μέσα, λέει στη Daily Mail πως η ιδέα του ήρθε όταν τα αεροδρόμια εγκατέστησαν body scanners.

Τα έργα του παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα Terminal Cornucopia.

Ο Booth σκέφτηκε πως η κατασκευή του όπλου είναι εφικτή όταν συνειδητοποίησε πως τα αεροδρόμια πωλούν μπαταρίες λιθίου. Όταν αναμειγνύεται με το νερό, το λίθιο μπορεί να παράγει ζέστη που με τη σειρά του μπορεί να μετατρέψει ένα αποσμητικό σώματος σε… πυρομαχικό.

Σε συνδυασμό με ένα πιστολάκι μαλλιών και μερικά άλλα πράγματα που διατίθενται στα αεροδρόμια, έχεις φτιάξει ένα όπλο.

Σε μια προσπάθεια να βρει ερευνητικούς πόρους ο νεαρός ενημέρωσε το FBI, τη CIA και άλλες υπηρεσίες για τις δραστηριότητές του πριν τις ανεβάσει στο ίντερνετ.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook