Με δύο μεγάλες «δαγκωματιές» στο λαιμό «φιλοδώρησε» τον εκπαιδευτή τίγρεων David Styles μία από τις τίγρεις σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας, μπροστά στα μάτια περίπου πενήντα επισκεπτών, με έναν εξ’ αυτών να χαρακτηρίζει το περιστατικό «τρομακτικό».

Ο 30χρονος δέχθηκε τις Πρώτες Βοήθειες και στη συνέχεια έγινε αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο του Μπρισμπέιν, σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τη Daily Mail είχε τις αισθήσεις του και ανέπνεε μόνος του αλλά είχε δύο μεγάλα τραύματα στο λαιμό, στα σημεία όπου βύθισε τα δόντια της η τίγρη.

Ο διευθυντής του «Αustralia Zoo» επαίνεσε την άμεση αντίδραση άλλων υπαλλήλων του κήπου που ήταν κοντά κι έσπευσαν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του εκπαιδευτή από την τίγρη.

Ο 30χρονος εκπαιδευτής είχε εννιά χρόνια εμπειρίας με τα μεγάλα αιλουροειδή και είχε αναθρέψει την τίγρη από τότε που εκείνη είχε φτάσει στον ζωολογικό κήπο, όταν ήταν μικρή.

Όπως περιέγραψε ο 14χρονος Jake D\’Olimpio στην Courier Mail, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης με την τίγρη. Περιέγραψε το πώς η τίγρης πήδηξε μπροστά στον εκπαιδευτή και όρμησε στο λαιμό του.

«Ήταν τρομακτικό», είπε ο 14χρονος. «Έπεσαν στο νερό και η τίγρη προσπαθούσε να τον κρατά κάτω από την επιφάνεια. Άλλοι εκπαιδευτές προσπαθούσαν να διώξουν την τίγρη, ένας τη χτυπούσε με ένα ξύλο».

Σύμφωνα με το αγόρι, πριν την επίθεση ο εκπαιδευτής έπαιζε με την τίγρη. «Ήταν ατύχημα», επιμένει ο 14χρονος, «δεν ήταν επιθετικότητα. Ήταν απλά ένα ατυχές λάθος».

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με την τίγρη, ο διευθυντής του κήπου είπε «τίποτα».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο ζουν τρεις τίγρεις της Βεγγάλης και οκτώ τίγρεις της Σουμάτρας. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να φωτογραφίζονται με τι τίγρεις κάθε απόγευμα.

Παραμένει ασαφές τι προκάλεσε την επίθεση αλλά θεωρείται από τα πιο σοβαρά περιστατικά στην ιστορία των ζωολογικών κήπων, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Δείτε το βίντεο

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook