Μπορεί στην Ελλάδα να επιλέχτηκε με ανάθεση και χωρίς συγκρίσεις, μπορεί να κέρδισε με το σπαθί της την πρωτιά και να διακρίθηκε σε όλη την Ευρώπη, αλλά να που η Έλενα Παπαρίζου, πάει να διαγωνιστεί με άλλους καλλιτέχνες ώστε να εκπροσωπήσει την Σουηδία και να αποδεχτεί οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός της πρώτης, κατά συνέπεια.

Μιλώντας πρώτα στα ελληνικά και μετά στα σουηδικά, τιμώντας έτσι την Ελλάδα που την ξεχώρισε, έκανε η Έλενα Παπαρίζου τις πρώτες της δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στην Eurovision του 2014! Η νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού φιλοδοξεί να επιστρέψει τον Μάιο στη Δανία, «κυνηγώντας» την εκπροσώπηση της Σουηδίας με το τραγούδι «Survivor», που έγραψαν οι Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm και Sharon Vaughn.

«Γεια σας φίλοι μου! Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη! Είμαι στη Στοκχόλμη και παρουσιάζουμε τους δύο ημιτελικούς. Σας αγαπώ πάρα πολύ! Να είστε παρόντες. Σας έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου, πάντα!», είπε η Έλενα στην κρατική τηλεόραση της Σουηδίας.

Το «Melodifestivalen», η διαδικασία ανάδειξης του τραγουδιού που στέλνει η Σουηδία στην Eurovision, αποτελείται από έξι τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες διαγωνίζονται οκτώ τραγούδια κάθε φορά. Το πρώτο και το δεύτερο τραγούδι από τους τέσσερις ημιτελικούς πηγαίνουν κατευθείαν στον τελικό, ενώ το τρίτο και το τέταρτο διαγωνίζονται ξανά στο «second chance», απ’ όπου τα πρώτα δύο πηγαίνουν κι αυτά στον τελικό.

Όλα αυτά καλείται να περάσει τώρα η Έλενα Παπαρίζου, που την θεωρούμε σταρ εμείς εδώ στην Ελλάδα και όχι πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνη για να υποβάλλεται σε τέτοιες διαδικασίες. Άλλωστε και στο παρελθόν, ενώ στο ταλεντ σόου με το πατινάζ του ΑΝΤ1 ήταν στην κριτική επιτροπή, σε αντίστοιχο χορευτικό στην Σουηδία πήγε ως διαγωνιζομένη. Περίεργες οι ιεραρχήσεις της, λοιπόν… 

newpost.gr