Έφτασαν στο κέντρο των Βρυξελλών, κατέβασαν τα «ρολόγια» τους και έσβησαν τα καπέλα τους… Ο λόγος για τους οδηγούς ταξί της καρδιάς των ευρωπαϊκών εξελίξεων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αλλαγή στα ταξίμετρα των οχημάτων τους.
Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, γύρω στους 300 οδηγούς βρέθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών πριν λίγες ώρες, διαδηλώνοντας για την επιβολή του νέου μέτρου που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση του βελγικού κρατιδίου.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες το νέο ψηφιακό ταξίμετρο, το οποίο θα είναι υποχρεωτικό από το 2016 και έπειτα, είναι απαγορευτικό καθώς η τιμή του αγγίζει τις 2.500 ευρώ, ενώ όπως υποστηρίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αποφασίσει την εκταμίευση επιδότησης ύψους 1.000 ευρώ για ένα αντίστοιχο μέτρο εκσυγχρονισμού ταξιμέτρων.
Ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί Βρυξελλών, Κωνσταντίνος Τσατσάκης, αναφερόμενος στην υπουργό Μεταφορών των Βρυξελλών, Μπριγκίτε Γκρούβελ, δήλωσε στη βελγική L’Echo: «Μας έδωσε το λόγο της, το λόγο της τιμής της ότι το μέτρο θα επανεξεταστεί. Περιμένουμε να δημοσιεύσει δελτίο Τύπου για την αναστολή του μέτρου».
Συμπλήρωσε, μάλιστα: «Η Ευρώπη δε μας ζητά να εγκαταστήσουμε ένα τέτοιο σύστημα. Απαιτεί μία προσαρμογή που θα μας κοστίσει μόνο 1.000 ευρώ, γιατί να προωθήσουμε, λοιπόν, αυτό το σύστημα που είναι ακριβότερο;».
Βέβαια, δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίζονται ότι οι οδηγοί ταξί αντιδρούν για το νέο μέτρο, καθώς η τεχνολογία του ταξιμέτρου δε θα τους επιτρέπει να το «πειράζουν».
Με την εγκατάστασή του, πάντως ο πελάτης θα λαμβάνει απόδειξη, όπου θα αναγράφεται η ώρα επιβίβασης και αποβίβασής του, το κόστος, καθώς και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει.
Την ίδια ώρα, η υπουργός Μεταφορών των Βρυξελλών, Μπριγκίτε Γκρούβελ, υποστηρίζει ότι το νέο σύστημα θα είναι σύγχρονο και οι νέες συσκευές θα έχουν πολλά πλεονεκτήματα ότι οι οδηγοί θα εκτελούν πιο εύκολα τις διαδρομές τους, οι πελάτες θα λαμβάνουν απόδειξη με όλες τις λεπτομέρειες που θα βοηθήσει τους ίδιους αλλά και το κράτος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook