Σοβαρή αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της 23χρονης κοπέλας από την Κυπαρισσία, η οποία τραυματίστηκε στο τροχαίο δυστύχημα των Τεμπών, το βράδυ της Δευτέρας.
Η 23χρονη έχει κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις και χειρουργήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Βρίσκεται διασωληνωμένη και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς απαιτείται χρόνος για την πλήρη έκβαση της κατάστασης της υγείας της.
Πάντως δυο από τους τραυματίες που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πήραν εξιτήριο. Οι υπόλοιποι 11 νοσηλεύονται τόσο στο Γενικό νοσοκομείο όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου βρίσκονται οι 10 από αυτούς χωρίς η κατάσταση τους να κρίνεται σοβαρή.
Οι τραυματίες από το δυστύχημα που έφερε ξανά στη μνήμη την ημέρα της 13ης Απριλίου του 2003, όταν 21 μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο σε τροχαίο δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών, είναι: ο 52χρονος οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος Βούλγαρος οδηγός που οδηγούσε την νταλίκα, η 7χρονη κόρη του νεκρού οδηγού του ΙΧ, όπως επίσης και η 17χρονη ετεροθαλής αδελφή της και η μητέρα της που επέβαιναν στο μοιραίο ΙΧ, καθώς επίσης και επτά ακόμη επιβάτες του λεωφορείου πέντε γυναίκες, ένας άνδρας και μία αλλοδαπή, υπήκοος Αρμενίας οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονται από 20 έως 73 ετών.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας στην κοιλάδα των Τεμπών στο ύψος των διοδίων, όταν Ι.Χ αυτοκίνητο επιχείρησε να προσπεράσει λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που κατευθυνόταν προς τη συμπρωτεύουσα και συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα με βουλγάρικες πινακίδες που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα το Ι.Χ μάρκας Άλφα Ρομέο με πινακίδες Βόλου προσπάθησε να προσπεράσει το λεωφορείο και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία «καρφώθηκε» στο φορτηγό, ενώ στη συνέχεια το φορτηγό έπεσε πάνω στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ. 
Νεκρός είναι ο 47χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, Μιχάλης Ζιώγας, από τη Ραψάνη, ενώ τραυματίστηκαν η σύζυγός του και οι κόρες του, 17 και 6 ετών, αντίστοιχα.
Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης επέβαιναν συνολικά 18 άτομα. Επιτόπου έσπευσαν οχήματα της ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική και δεκαοχτώ ασθενοφόρα από όλη τη Θεσσαλία. Επί ώρες άνδρες της ΕΜΑΚ που βρέθηκαν εκεί με δύο ειδικά εξοπλισμένα οχήματα προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, κυρίως του λεωφορείου, οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διακόπηκε και διεξαγόταν μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ ουρές χιλιoμέτρων σχηματίστηκαν και στα δύο ρεύματα.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook