Πυρά κατά των εκπροσώπων των δανειστών που «επιμένοντας σε ζητήματα που καμιά φορά είναι ήσσονος σημασίας από πλευράς δημοσιονομικού οφέλους, αλλά μεγάλης σημασίας ως προς τις αρνητικές επιπτώσεις τους στην ελληνική κοινωνία, θέτουν σε κίνδυνο όλη τη μέχρι τώρα προσπάθεια» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στη διάσκεψη των προέδρων του Ευρωπαϊκού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε στη Βουλή εν όψει της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.
Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε, επίσης, πως «εννοείται ότι οι σκεπτόμενοι μόνο με τεχνοκρατικούς όρους, δεν υπολογίζουν την τεράστια ευθύνη που μεταφέρουν στους ώμους των βουλευτών, όταν καλούμεθα να ψηφίσουμε μέτρα που επιδεινώνουν την κοινωνική συνοχή χωρίς να έχουν δημοσιονομικό όφελος και απειλούν τη σταθερότητα» κάνοντας λόγο για θυσίες που άφησαν βαθιά σημάδια στον ελληνικό λαό σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Αναφερόμενος στα φαινόμενα αδιαφορίας, δυσπιστίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τον ευρωσκεπτικισμό, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό. Σημείωσε πάντως ότι μετά τις εκλογές του 2012 η Ελλάδα πέτυχε να έχει μια κυβέρνηση που στηρίζεται σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία μεγάλη με μόνο στόχο να βρούμε λύσεις παραμένοντας στην ευρωζώνη και στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Για την Ελληνική Προεδρία, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών, μπορεί να γίνει ευκαιρία για να δοθούν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα κυρίως των νέων, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων και της απασχόλησης.
«Θα πρέπει να αποδείξουμε έμπρακτα ότι η Ε.Ε. δεν είναι το τέρας των αριθμών αλλά κάνει το καθήκον της και για την άμβλυνση των ανισοτήτων και για την ευημερία των πολιτών», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook