Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ίσως του 5ου ομίλου της Γ\’ Εθνικής έγινε την Κυριακή (24/11) στο Μάλεμε, με τον Ιωνικό να στέκεται τυχερός και να φεύγει, έστω και με 9 παίκτες, με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) κόντρα στον Κισσαμικό.
Στο επίκεντρο όμως βρέθηκε η διαιτησία του Σωτηριάδη από το Λασίθι. Στον ρέφερι, αλλά και στους βοηθούς του Παπαδοπετράκη, Φινοκαλιώτη, έτυχαν πάρα πολλές δύσκολες φάσεις.
Εμείς συμβουλευτήκαμε την άποψη ειδικών από το χώρο της διαιτησίας όπου με βάση την χρήση βίντεο που έκαναν μας τονίζουν ότι από τις 4 περιπτώσεις πέναλτι που ζητάει ο Κισσαμικός έχει δίκιο στη φάση με τον Κουμπρόγλου στο 47\’ (τρίτη στο παρακάτω βίντεο), όπου όπως σας είχαμε αναφέρει στο ρεπορτάζ του αγώνα ο βοηθός Παπαδοπετράκης είχε ζητήσει συγνώμη την ίδια στιγμή στον πάγκο των Χανιωτών, για το γεγονός ότι δεν σήκωσε τη σημαία να υποδείξει την παράβαση!
Στην περίπτωση με το σπρώξιμο του Δημητρίου στον Χατζηλιόντα (φάση 2 στο βίντεο) μας τονίστηκε ότι μπορεί να κάνει κίνηση ο αμυντικός να βγάλει εκτός πορείας τον \”Χάτζι\”, αλλά ο αρχηγός του Κισσαμικού έπεσε στον αγωνιστικό χώρο σαν να τον… τίναξε ρεύμα, οπότε δύσκολα κάποιος διαιτητής να έδειχνε την \”άσπρη βούλα\”.
Στο πάγωμα της εικόνας στη φάση με το σουτ του Δρακάκη και την υποψία χεριού του Δημητρίου (φωτ. Γιάννης Περαθωράκης) φαίνεται τελικά να φεύγει η μπάλα από το σώμα του αμυντικού του Ιωνικού, αν και μεγαλύτερες υποψίες για χέρι υπάρχουν στη συνέχεια όταν σουτάρει ο Ενγκουέμ και παίκτης των Νικαιωτών ενεργεί σαν τερματοφύλακας, χωρίς να φαίνεται καθαρά στο βίντεο.
Παράλληλα μας τονίζεται ότι στο γκολ του Ιωνικού (0-1) υπάρχει οφσάιντ, αφού όταν φεύγει η μπάλα από τον Ρίζο τον παίκτη των φιλοξενούμενων – πίσω από τον τερματοφύλακα – που υποδέχεται τη μπάλα και σκοράρει καλύπτει μόνο ένας αμυντικός και όχι δύο, ενώ ο Μαντζιούνης από θέση οφσάιντ πασάρει στον Χατζηλιόντα για το 2-1.
Παρακάτω το βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις, αλλά και τα γκολ της αναμέτρησης, σε πλάνα από τη Νέα Τηλεόραση, ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook