Έγκαιρα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας για το 2011 με εξασφαλισμένες όλες τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική προστασία της ελαιοπαραγωγής και κατά συνέπεια του εισοδήματος των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών.

Αυτό απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο Χανιώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Όπως σημειώνει στο απαντητικό έγγραφό του ο κ. Σκανδαλίδης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αμέσως μετά την αλλαγή της Διοίκησης με την εφαρμογή του Καλλικράτη, δρομολόγησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την οργάνωση, εποπτεία και ορθή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2011, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για την έγκριση πρόσληψης εποχιακού προσωπικού και το θέμα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στον ΑΣΕΠ και στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα οι Περιφερειακές Υπηρεσίες των ελαιοκομικών Νομών, έχουν ήδη, παραλάβει απόφαση εξουσιοδοτική για την προμήθεια υλικών δακοκτονίας.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ήδη υπογράψει εισηγητική απόφαση κατανομής πιστώσεων στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και εντός των ημερών, η απόφαση υλοποιείται από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.