Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία κατέληξαν νωρίε το πρωί oι συντηρητικοί της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), όπως ανακοίνωσαν μέσω twitter δύο συντηρητικοί πολιτικοί.

Σύμφωνα με το Reutres, προηγήθηκαν ολονύκτιες διαπραγματεύσεις και γύρω στις 06.00 ώρα Ελλάδος επετεύχθη συμφωνία, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ και την Ανεγκρετ Κραμπ Κάρενμπαουερ, συντηρητική πρωθυπουργό του κρατιδίου Σάαρλαντ.

Αν η συμφωνία αυτή επιβεβαιωθεί θα δώσει τη δυνατότητα στην γερμανίδα καγκελάριο να σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα, με την προϋπόθεση ότι το SPD θα πάρει το πράσινο φως κατά την ψηφοφορία των περισσοτέρων από 474.000 μελών του.

Οι ηγέτες των κομμάτων αναμένεται να παρουσιάσουν λεπτομέρειες της συμφωνίας σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν αργότερα σήμερα -ημέρα κατά την οποία εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει η κ. Μέρκελ.

Μπορεί, ωστόσο, να περιμένουν δύο ακόμη εβδομάδες για να ανακοινώσουν τη σύνθεση της κυβέρνησης.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook