Τη φήμη ότι η Goldman Sachs πρόκειται να αγοράσει το χρυσό της Βενεζουέλας υποστηρίζει το Bloomberg, ξετυλίγοντας την ιστορία των συναλλαγών της χώρας με την τράπεζα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Goldman Sachs πρόκειται να προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνίας με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία δυσκολεύεται να ανταλλάξει τα τεράστια αποθέματά της σε χρυσό με δολάρια.

Μετά την υπόθεση της Ελλάδας, η οποία δανείστηκε μεγάλα ποσά από τον τραπεζικό όμιλο χωρίς αυτά να φανούν ως χρέος, η Goldman Sachs δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί ξανά σε τέτοιου είδους συναλλαγές.

Ωστόσο, όπως φαίνεται αυτά ήταν “κούφια λόγια”, καθώς η τράπεζα φαίνεται να είναι διατεθειμένη να αγοράσει τον χρυσό της Βενεζουέλας έναντι 1,8 δισ. δολαρίων , σύμφωνα με την εφημερίδα της χώρας El National.

Το ποσό που θα τεθεί προς διαπραγμάτευση ισούται με 1,45 εκατ. ουγκιές χρυσού, το οποίο κοστολογείται σε 1,8 δισ. δολάρια σε σημερινές τιμές. Θα αποθηκευθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας με τις μεταφορές να γίνονται απευθείας στην Goldman Sachs όταν ο χρόνοι μεταφοράς καθοριστούν. Η Goldman Sachs θα πληρώσει τότε σε δολάρια Η.Π.Α. για το χρυσό.

Μια προσαρμογή από 10% θα πρέπει να γίνει με την αξία του ενεργητικού ως αντιστάθμιση σε περίπτωση που υπάρξουν διεθνείς πτώσεις των τιμών της αγοράς χρυσού.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook