Ο δήμος Γόρτυνας συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους δημότες, έτους 2013, έχοντας επιλεγεί ως φορέας εκπροσώπησης δικαιούχων, σύμφωνα και με την υπ’ αριθ. 279/23460/2013 (ΦΕΚ Β΄ 414) Κ.Υ.Α. και την 732/2013 σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έχει ήδη ξεκινήσει η παραλαβή των πρώτων προϊόντων παρέμβασης (μακαρόνια) σε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους του δήμου και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα συσκευασμένα τρόφιμα όπως ρύζι, ελαιόλαδο, κεφαλογραβιέρα και φέτα.

Με την ολοκλήρωση της παραλαβής όλων των προϊόντων θα προγραμματιστεί η έναρξη διανομής τους στους τελικούς δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα, έτσι όπως έχει καταρτιστεί με βάση τα αντίστοιχα κριτήρια επιλεξιμότητας. 

Μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης τόνισε: «Στη δύσκολη εποχή που ζούμε τα προϊόντα αυτά αναμένεται να δώσουν μία μικρή ανάσα στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης".