Όργιο παράνομης αλιείας παρατηρείται στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη της χώρας, στην οποία, όπως κάθε χρόνο, απαγορεύεται τέτοια εποχή το ψάρεμα για λόγους προστασίας των ψαριών που βρίσκονται σε φάση αναπαραγωγής. Όμως, οι λαθραλιείς δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ακόμη και εκρηκτικά για να εξασφαλίσουν την αθερίνα, που θα τους αποφέρει πλούσιο μεροκάματο!

Ωστόσο, οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας αγρυπνούν και προσπαθούν με συνεχείς πλωτές περιπολίες να εμποδίσουν το καταστροφικό ψάρεμα. Στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων, συνέλαβαν έναν 64χρονο που κινούνταν με την ιδιωτική του πολυεστερική βάρκα, μήκους 3,5 μέτρων, στα νερά της λίμνης, σκορπίζοντας το θάνατο στα κοπάδια των νεογέννητων ψαριών με την χρήση εκρηκτικών!

Στην κατοχή του ψαρά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός από τη βάρκα του, εκρηκτική ύλη βάρους 105 γραμμαρίων σε μορφή πλαστελίνης, τρία κιλά ψάρια που είχε μόλις αλιεύσει, μία χαρτοταινία και βραδύκαυστο φυτίλι μήκους εννέα εκατοστών και κρατείται στο Α' αστυνομικό τμήμα Αγρινίου, για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της πόλης.

protothema.gr