Το Νοσοκομείο Χανίων, προχώρησε σε μιαν άκρως σημαντική αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ειδικά αν συνυπολογιστεί πως τα τελευταία δύο χρόνια – λόγω της οικονομικής κρίσης – έχει αυξηθεί κατά 30% έως 40% η προσέλευση ασθενών.
Σήμερα παρουσία της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και των εργαζομένων, εγκαινιάστηκε η μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, που σηματοδοτεί το σύνολο των αλλαγών οι οποίες έγιναν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Όπως είπαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ.Χαράλαμπος Δουλγεράκης και ο ιατρός προϊστάμενος του ΤΕΠ κ.Στέλιος Καστρινάκης, η διαδικασία που θα ακολουθείται για τους πολίτες που προσέρχονται στο Τμήμα αυτό του Νοσοκομείου θα είναι η εξής:
Στην είσοδο των ΤΕΠ υπάρχει χώρος αναμονής όπου οι πολίτες εκδίδουν εισιτήριο. Στην συνέχεια τους καλούν στο «Ιατρείο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας» ή Ιατρείο Διαλογής, όπου εξετάζονται από γιατρό.
\"\"   \"\"
Αυτός κρίνει εάν θα τους χορηγήσει αγωγή και θα επιστρέψουν στο σπίτι τους ή εάν θα πρέπει να εξεταστούν από ειδικευμένο ιατρό στο ανάλογο ιατρείο.
Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται ο συνωστισμός τους διαδρόμους του Τμήματος.
Επίσης, αναλόγως με την βαρύτητα του περιστατικού, εάν κριθεί αναγκαίο, ο ασθενής οδηγείται στην μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, όπου μπορεί να παραμείνει επί ένα 24ωρο . 
\"\"
Στην μονάδα αυτή, όπου μπορούν να παραμείνουν ταυτόχρονα 8 ασθενείς, γίνονται όλες οι αναγκαίες εξετάσεις, ενώ παρακολουθούνται και από τους γιατρούς.
Έτσι, αποφεύγεται και η νοσηλεία σε κλινικές του Νοσοκομείου για περιστατικά τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά, ενώ εάν κριθεί αναγκαίο, μετά την 24ωρη παραμονή στην μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, ο ασθενής μπορεί να μεταφερθεί στην ανάλογη με το πρόβλημά του, κλινική του ιδρύματος.
Να σημειωθεί πως με τον τρόπο αυτό – πέραν της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών – μειώνεται σημαντικά το κόστος της νοσηλείας , για το νοσοκομείο, τον ασθενή αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία.
\"\"
Επιπλέον στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και δίπλα στην μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, δημιουργήθηκε και ειδικός – απομονωμένος χώρος – για λοιμώδη περιστατικά.
Όπως γίνεται κατανοητό, με τις παραπάνω παρεμβάσεις – οι οποίες δεν απαίτησαν μεγάλο κόστος – πέραν της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών – μειώνεται σημαντικά το κόστος της νοσηλείας , για το νοσοκομείο, τον ασθενή αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δείτε τι είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ.Χαράλαμπος Δουλγεράκης

Δείτε τι είπε ο υπεύθυνος του ΤΕΠ κ.Στέλιος Καστρινάκης

Επίσης ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου κ.Γιάννης Τσιγκουνάκης, επεσήμανε πως η αναβάθμιση αυτή έγινε δυνατή και λόγω του ότι ενισχύθηκαν τα ΤΕΠ με τρείς νοσηλεύτριες από τα Κέντρα Υγείας και έναν νοσηλευτή με απόσπαση από το Ρέθυμνο.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι την διαμόρφωσή τους, οι συγκεκριμένοι χώροι, δεν αξιοποιούντο, ή χρησιμοποιούντο ως αποθήκες υλικών.
Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook