Ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την όψη του πανέμορφου οικισμού του Καβροχωρίου, προϋπολογισμού 295.000 €, πλησίασε ακόμα πιο κοντά στην υλοποίησή του με τη δημοπράτηση που έγινε από το δήμο Μαλεβιζίου.
Στις εργασίες προβλέπονται παρεμβάσεις σε μια συνολική έκταση 1800 τ.μ. και ειδικότερα στο χώρο γύρω από τον Ι. Ν. του Αγίου Δημητρίου, στον ελεύθερο χώρο απέναντι από το δημοτικό σχολείο, στην παραδοσιακή κρήνη, στο μνημείο και στους γύρω δρόμους.
Για τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας, η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ελευθέρου χώρου ανάπαυσης και περιπάτου, τοποθέτηση καθιστικών, φωτιστικών, σχαρών για τα δέντρα, καθώς και μίας πέργκολας στη νότια πλευρά. 
Στον ελεύθερο χώρο απέναντι από το σχολείο, τα τοιχία αντιστήριξης των όμορων κτισμάτων χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση 4 σειρών κερκίδων με ελαφρύ στέγαστρο από μέταλλο και ξύλο, για να μπορούν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, υπαίθρια μαθήματα, κλπ. 
Σε κομβικά σημεία τοποθετούνται φωτιστικά, επανασχεδιάζεται η στάση του λεωφορείου, ενώ σε όλη την περιοχή παρέμβασης δημιουργείται ειδική όδευση για άτομα με Προβλήματα Όρασης.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Στο Καβροχώρι, τα τελευταία χρόνια έχουμε μία διαρκής αύξηση των μόνιμων κατοίκων. 
Με αυτά τα έργα βελτίωσης των υποδομών, σκοπό έχουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο αυτό το ρυθμό, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να προστατέψουμε, αλλά και να αναδείξουμε όλα τα πλεονεκτήματα του οικισμού. 
Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τα δίκτυα αποχέτευσης, τις επόμενες εβδομάδες παραδίδεται η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, έχουμε πραγματοποιήσει πλακοστρώσεις με κυβόλιθους, έχουμε τοποθετήσει νέα παιδική χαρά, έργα και παρεμβάσεις δηλαδή που έχουν ήδη αλλάξει την όψη του οικισμού. 
Με την υλοποίηση και της συγκεκριμένης ανάπλασης της πλατείας και των γύρω δρόμων, η συνολική εικόνα του Καβροχωρίου θα είναι εντελώς διαφορετική, πιο σύγχρονη και πιο φιλική για κατοίκους και επισκέπτες.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, το γεν. Γραμματέα του υπ. Εσωτερικών κ. Γ. Ιωαννείδη και τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη, για το ενδιαφέρον που επέδειξαν και τη βοήθειά τους και σε αυτή μας την παρέμβαση, καθώς επίσης τους αντιδημάρχους Μ. Σαμόλη και Θ. Κύρκο για τις αποτελεσματικές προσπάθειές τους».
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook