Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας κατέθεσε στη Βουλή τις παρακάτω αναφορές που αφορούν αιτήματα φορέων και πολιτών:

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Υγείας μετά από επιστολή του Δήμου Αγ. Νικολάου που ζητάει την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στα πλαίσια του Νοσοκομείου της Νεάπολης. Επίσης αιτείται την έγκριση της τροποποίησης του Οργανισμού του Νοσοκομείου της Νεάπολης ώστε να ενταχθεί η Κλινική Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης δεδομένου ότι υπάρχει οικόπεδο, έχει ανατεθεί η μελέτη και υπάρχουν τρία εκατ. Ευρώ διαθέσιμα από κληροδότημα και πρέπει να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ ώστε να προχωρήσει γρήγορα και απρόσκοπτα.

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού μετά από Υπόμνημα του Δήμου Αγ. Νικολάου σχετικά με θέματα που η επίλυσή τους θα βοηθήσει την τουριστική και αθλητική ανάπτυξη της περιοχής και τα οποία είναι: 1) ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του σταδίου στη Νεάπολη, 2) μελέτη – κατασκευή γηπέδου στο Βραχάσι, 3) τοποθέτηση χλοοτάπητα στα γήπεδα Λακωνίων- Κρούστα και Καλού Χωριού, 4) χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Τ10.

• Αναφορά για την κ. Υπουργό Παιδείας μετά από επιστολή του Δ. Αγ. Νικολάου σχετικά με τη στήριξη των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λασιθίου και τη δυνατότητα που υπάρχει να αυξηθούν σημαντικά οι υπάρχουσες σχολές με νέα τμήματα ώστε να αποκτήσουν ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές μονάδες. Επιπλέον αιτείται τη λειτουργία της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων η οποία λείπει από την Κρήτη (Business School) για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη και το αίτημα στηρίζεται από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς του τόπου.

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κατόπιν επιστολής του Δήμου Αγίου Νικολάου σχετικά με τη δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων εξωτερικών υποδομών του ΒΙΟΠΑ Αγ. Νικολάου από Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, 2007-2013.

• Αναφορές για την κ. Υπουργό Απασχόλησης μετά από αιτήματα πολιτών που αφορούν τις καθυστερήσεις στην καταβολή των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook