Διήμερη σύνοδος που αφορά τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, διεξάγεται στις Βρυξέλλες, στις 26 και 27 Νοεμβρίου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται, για τη τρίτη, κατά σειρά, ετήσια σύνοδο με διεργασίες που συνδέονται άμεσα με ουσιαστικά θέματα που ταλανίζουν τις κοινωνίες αρκετών χωρών – μελών της ευρωπαϊκής ένωσης, οι πολίτες των οποίων βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στις δραστηριότητες της συνόδου, συμμετέχουν περίπου 450 εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων και οργανισμών και θα τεθούν ζητήματα σχετικά με τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί, μέχρι τώρα, για την αντιμετώπιση των άνωθεν φαινομένων αλλά και τον σχεδιασμό δράσεων που θεωρείται απαραίτητος μελλοντικά.

Η συμμετοχή του δήμου Ηρακλείου, έγκειται στην υλοποίηση έργων και δράσεων, αναφορικά με τα συγκεκριμένα θέματα και, μάλιστα, αποτελεί το μοναδικό εκπρόσωπο, στη σύνοδο, από την αυτοδιοίκηση.

Ακόμα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, κα Δέσποινα Συγγελάκη, η οποία παρακολουθεί τις εργασίες, αναφέρει επί του θέματος:

«Είναι ενθαρρυντικό ότι έχει αρχίσει ο διάλογος στην Ευρώπη σε άλλη βάση και αναγνωρίζεται ότι η αντιμετώπιση της φτώχειας δεν είναι εθνικό, αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα.

Επιπλέον, ότι απαιτείται νέα μεθοδολογία και σχεδιασμός και, κυρίως, πολιτική βούληση, ώστε η φτώχεια να αντιμετωπιστεί όχι προσωρινά αλλά ριζικά, για να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η ελευθερία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Flashnews.gr/ Γ. Σαριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook