Άμεση είναι η ανάγκη χρηματοδότησης εργασιών καθαρισμού ποταμών και ρεμάτων στο νομό Χανίων, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα τραγικά πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν πρόσφατα την Ρόδο.
Αυτή ήταν η βασική διαπίστωση έκτακτης σύσκεψης την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων, προκειμένου να συζητηθεί η αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων στο Νομό, σε συνέχεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2013, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι του Νομού Χανίων, οι οποίοι επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα καθαρισμού των ποταμών και ρεμάτων, καθώς και στη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων.
Διαπιστώθηκε η ανάγκη καθαρισμού των ποταμών και ρεμάτων, σε συνεργασία με τους Δήμους, αφού η χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ είναι για την Αντιπεριφέρεια Χανίων μηδενική, και για τους Δήμους ελάχιστη.
Επίσης διαπιστώθηκε η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας, Δήμων και Δασαρχείου, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του Ν. 4071/12.
Τέλος αποφασίστηκε η καταγραφή από τους Δήμους του Νομού, των άμεσων αναγκών και η αποστολή εγγράφου στους αρμόδιους υπουργούς για έκτακτη χρηματοδότηση έργων προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook