Τουλάχιστον τρεις εργάτες σκοτώθηκαν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όταν κατέρρευσε τμήμα σταδίου στο οποίο προορίζεται να πραγματοποιηθεί το εναρκτήριο παιχνίδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για το νέο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας Κορίνθιανς το οποίο επρόκειτο να εγκαινιαστεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα κατέρρευσε μέρος του στεγάστρου μαζί με τον γερανό που χρησιμοποιούνταν για τα σχετικά έργα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στο έδαφος έπεσε μάζα βάρους 500 τόνων.

\"\"

Το στοιχείο αυτό ενισχύει την εκτίμηση ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί.

Εκπρόσωπος τη πυροσβεστικής μιλώντας στο Reuters επιβεβαίωσε το ατύχημα, αρνήθηκε ωστόσο την ύπαρξη θυμάτων.
Δυσκολίες

Με τη διορία της FIFA να λήγει τον επόμενο μήνα, η διοργανώτρια αρχή αντιμετωπίζει δυσκολίες ώστε να παραδώσει στην ώρα της τα 12 στάδια που θα χρησιμοποιηθούν για το Μουντιάλ που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο και Ιούλιο.

Τα έργα σε πολλές περιπτώσεις έχουν επιταχυνθεί, ωστόσο τα εμπόδια παραμένουν. Τον περασμένο Οκτώβριο σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες στο στάδιο της πόλης Κοριτίμπα, καθώς ένας δικαστής είχε αποφανθεί ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος για τους εργαζόμενους.

Την ίδια περίπου εποχή πυρκαγιά ξέσπασε και στην οικοδομή του σταδίου «Αρένα Παντανάλ» της Κουιάμπα, ενώ παλιότερα είχαν προκύψει προβλήματα σε δύο ακόμη στάδια.

\"\"

Παρά τα εμπόδια, πάντως, η FIFA και οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, υπογραμμίζοντας πως τα γήπεδα θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook