Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο τουρνουά με την επωνυμία Adidas Green Challenge 2011 που διοργάνωσαν κατά την πασχαλινή περίοδο οι Σχολές Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, το δίκτυο ακαδημιών ποδοσφαίρου που λειτουργεί υπό την αιγίδα και την πιστοποίηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το τουρνουά έλαβε χώρα στην πρότυπη αθλητική κατασκήνωση Sportcamp στο Λουτράκι Κορινθίας από 27 Απριλίου έως και 1 Μαΐου με την συμμετοχή 330 αθλητών προερχόμενων από τις Σχολές Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Από την Κρήτη συμμετείχαν η «πράσινη» ακαδημία του Άρη Σούδας, η Επισκοπή και Ρέθυμνο Π.Σ.

 

Τα αποτελέσματα της Επισκοπής (junior 2000-2001):

Επισκοπή – Αταλάντη 3-6

 

Επισκοπή – Θύελλα Αιγίου 4-5

 

Ρεθυμνο ΠΣ. – Επισκοπή 4-0

 

Επισκοπή – Diego Armando Χαλανδρίου 3-5

 

Ζακυνθιακός – Επισκοπή 6-3

 

Επισκοπή – El Classico Χαλκίδας 5-4

 

Η αποστολή της Επισκοπής: Ξεπαπαδάκης Ευάγγελος, Μανιαδάκης Γιάννης, Κασσέλας Ματθαίος, Βασιλείου Γιάννης, Μανωλάκης Γιάννης, Κιμιωνής Νίκος, Βαβουράκης Στέλιος, Αναγνωστάκης Στέφανος, Αποστολάκης Παντελής, Κουνδουράκης Γιώργος.

Μαζί με τους ποδοσφαιριστές ήταν οι προπονητές Μπάμπης Αποστολάκης και Αντώνης Σερβιλάκης.

 

Ατομικές διακρίσεις στην κατηγορία junior:

 

Πέρα από τις ομαδικές επιδόσεις υπήρξαν και ατομικές διακρίσεις. Στους τζούνιορ MVP της κατηγορίας ήταν ο Μαρσίντο Αλιουσάι της ακαδημίας Diego Armando Χαλανδρίου ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιάννης Δήμου της Αταλάντης.

Καλύτερος τερματοφύλακας ήταν ο Γιώργος Μακρυδάκης ενώ παίκτης fair play ήταν ο Φάνης Ψυχράνης του Αιγίου.

 

Ξεχώρισε ο Γιάννης Βασιλείου στην μικτή junior:

 

Σημαντική διάκριση για την Επισκοπή και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή αποτέλεσε η επιλογή του Γιάννη Βασιλείου στην μικτή επιλέκτων αθλητών των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού στην κατηγορία γεννηθέντων 2000-01 όπου αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα ίδιας ηλικίας του Παναθηναϊκού.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Επικσοπής μάλιστα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ της μικτής ομάδας, που «ζόρισε» τον Παναθηναϊκό αλλά ηττήθηκε με 2-1.

 

Παρουσία Πετρόπουλου στο τουρνουά:

 

Μια… υψηλή παρουσία από την μεγάλη ομάδα του «τριφυλιού» υπήρξε την τελευταία ημέρα των αγώνων. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού Αντώνης Πετρόπουλος παρευρέθηκε στο Λουτράκι φέρνοντας τον ενθουσιασμό στους «μικρούς» ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο τουρνουά. Ο υψηλόσωμος φορ μάλιστα έκανε την σέντρα στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά που ήταν ο τελικός των Παίδων ενώ δεν σταμάτησε επί 3 ώρες να υπογράφει χαμογελαστός αυτόγραφα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

 

Αποστολάκης: «Πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά»

 

Ο εκ των προπονητών της Ακαδημίας της Επισκοπής Μπάμπης Αποστολάκης δήλωσε χαρούμενος για την συμμετοχή στο τουρνουά και μίλησε για πρωτόγνωρη εμπειρία για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ρεθυμνιώτικης ομάδας:

 «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε αυτό το τουρνουά που με μεγάλη επιτυχία διοργανώνετε κάθε χρόνο. Είναι μεγάλο κίνητρο για τα παιδιά να παίξουν, να ζήσουν από κοντά αυτή την γιορτή, και να τα δουν οι σκαουτερ του Παναθηναϊκού. Για τα δικά μας παιδιά ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που συμμετείχαν σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Είμαι χαρούμενος που ανταποκρίθηκαν πλήρως στης απαιτήσεις τον παιχνιδιών, παίζοντας ελεύθερα, χαρήκαν τα παιχνίδια και έδειξαν το ταλέντο τους. Φέτο λάβαμε μέρος μόνο στην κατηγορία των junior. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να συμμετέχουμε με περισσότερες ομάδες σε αυτό το τουρνουά».

 

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook