Μετά την απελευθέρωση τριών ομήρων στο Κλίβελαντ και τριών ακόμη στο Λονδίνο, μία νέα υπόθεση ομηρίας συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Τρεις αδελφές ηλικίας 12, 13 και 17 ετών βρίσκονταν έγκλειστες στο σπίτι του πατριού τους στην Αριζόνα για δύο χρόνια, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βγουν, ενώ έτρωγαν μοναχά μία φορά την ημέρα και δεν έκαναν μπάνιο επί έξι μήνες.

Οι δύο μικρότερες έμεναν σε διαφορετικό δωμάτιο από την 17χρονη, την οποία δε συναντούσαν ποτέ.

Ωστόσο, η 12χρονη και η 13χρονη κατόρθωσαν να ξεφύγουν από την προσοχή του πατριού τους, ο οποίος τις απειλούσε με μαχαίρι, με αποτέλεσμα να βγουν από το σπίτι και να καλέσουν σε βοήθεια.

Αφού απευθύνθηκαν στους γείτονες, που αγνοούσαν τις συνθήκες διαβίωσης των νεαρών, στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο.

Οι άνδρες των τοπικών αρχών μετά την είσοδό τους στο σπίτι, εντόπισαν την 17χρονη κλειδωμένη στο δωμάτιό της, ενώ οι δύο αδελφές τους ενημέρωσαν πως ο 34χρονος πατριός τους, Φερνάντο Ρίχτερ, και η μητέρα τους, Σοφία Ρίχτερ, τις κρατούσαν φυλακισμένες επί δύο χρόνια.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα κορίτσια είναι «τρομακτική», ενώ οι κανόνες υγιεινής των δωματίων τους δεν τηρούνταν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Μάικλ Γκίλουλι.

«Συνθέτουμε όλα τα κομμάτια του παζλ. Οι έρευνες συνεχίζονται και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο πατριός και η μητέρα συνελήφθησαν, ενώ οι ανήλικες φιλοξενούνται σε ασφαλή τοποθεσία, παρουσία ειδικών», δήλωσε ο Γκίλουλι.

Στο μεταξύ αποκαλύφθηκε ότι ο 34χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, ενώ ερευνάται αν είχε ασκήσει κακοποίηση και στις τρεις αδελφές.

\"\"

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook