Τριήμερος ιστιοπλοϊκός αγώνας για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα διοργανώνεται από την Παρασκευή (29/11) έως την Κυριακή (01/12).

Η σχετική ενημέρωση από τον ΙΟΧ:

"Με την πραγματοποίηση του τριήμερου ιστιοπλοϊκού αγώνα που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων φτάνει στο αποκορύφωμα τις αγωνιστικές του δράσεις, που είναι αφιερωμένες στην επέτειο της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ιστορική Ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Πληρώματα και σκάφη θα τιμήσουν έτσι την επέτειο, με την επωνυμία του αγώνα να είναι «100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - ΕΛΛΑΔΟΣ».
Συνολικά θα διεξαχθούν πέντε ιστιοδρομίες, εκ των οποίων τρεις την Παρασκευή, μία το Σάββατο και μία την Κυριακή. 


Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδρομές inshore, τεσσάρων ν.μ. έκαστη ενώ το Σάββατο η διαδρομή θα είναι Χανιά – Τερσανάς – νησίδα Θοδωρού – Χανιά, απόστασης 14,5 ναυτικών μιλίων. Και, την τελευταία μέρα, η διαδρομή θα είναι Χανιά – νησίδα Θοδωρού – Χανιά, απόστασης 10,5 ναυτικών μιλίων.
Η απονομή των επάθλων έχει προγραμματιστεί μετά το πέρας των αγώνων, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο."Λευτέρης Αντωνακάκης