Στη διαβεβαίωση ότι το επίδομα τέκνων δεν συμψηφίζεται αυτόματα με πιθανές φορολογικές οφειλές των δικαιούχων και ως εκ τούτου καταβάλλεται κανονικά προχώρησε σήμερα, Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

Απαντώντας μέσω twitter σε πολίτη που είχε οφειλές προς την εφορία ύψους 500 ευρώ και ο οποίος έλαβε στον τραπεζικό του λογαριασμό επίδομα τέκνων 240 ευρώ ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται συμψηφισμός φορολογικών υποχρεώσεων με επιδόματα. «Τα επιδόματα δεν συμψηφίζονται», ξεκαθάρισε ο κ. Θεοχάρης.

Σημειώνεται πως προ ημερών ο ΟΓΑ προχώρησε στην καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν. 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν. 4141/2013) σε 104.431 δικαιούχους, καταβάλλοντας 48,41 εκατ. ευρώ.

Εντός του Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει η καταβολή της τελευταίας δόσης των οικογενειακών επιδομάτων που αφορά σε όλους τους δικαιούχους, καθώς και αυτών που θα πληρωθούν για πρώτη φορά και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει προσπάθεια η πληρωμή να πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook