Τη νέα πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Δέκα, Ρένα Τυλλιανάκη και τον αντιπρόεδρο, Νεκτάριο Ηλιάκη, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Γόρτυνας, ο Δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του συλλόγου, καθώς και να ακούσει τις προτάσεις τους για διάφορους τομείς και οι οποίες αν υλοποιηθούν θα μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της πρωτεύουσας του δήμου και κατ΄επέκταση των κατοίκων.
Τα δυο μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, αφού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση για την πραγματοποίηση της συνάντησης κι αφού τον διαβεβαίωσαν πως σε κάθε τι που θα γίνεται και θα είναι ωφέλιμο για το δήμο θα είναι συμπαραστάτες, εν συνεχεία του ανέπτυξαν τα θέματα τους.
Ο δήμαρχος Γόρτυνας, ευχαρίστησε κι αυτός από την πλευρά του τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Δέκα, για τις απόψεις που αντάλλαξαν αλλά και τις προτάσεις τους και τους ευχήθηκε να έχουν μια επιτυχημένη θητεία. 
\”Με την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Δέκα, είχαμε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τις τόσο σημαντικές προτάσεις τους και δεσμεύομαι πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, προκειμένου να βοηθήσω να υλοποιηθούν. Σαν Δημοτική Αρχή χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που έχουν ως στόχο την προβολή του δήμου Γόρτυνας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας\” ανέφερε ο κ. Σχοιναράκης μετά το τέλος της συνάντησης.
Τα θέματα που έθεσαν υπόψη του Δημάρχου τα μέλη του συλλόγου, χωρίζονταν σε τρεις κατηγορίες:
1. Άμεσα θέματα
2. Θέματα Ανάπτυξης με σκοπό την εύρεση εργασίας των κατοίκων όχι μόνο των Αγίων Δέκα αλλά και της ευρύτερης περιοχής και
3. Γενικά .
Στα πρώτα εντάσσονται
– Ο εορτασμός των Αγίων Δέκα ( Άνοιγμα του Δημαρχείου εκείνη την ημέρα. Ο Δήμαρχος με το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο να δεχτούν και να φιλοξενήσουν όλους που θα συμμετέχουν στην θεία λειτουργία, ξένους και χωριανούς.
– Να γίνουν οι δέουσες ενέργειες ώστε να είναι κλειστά τα καταστήματα κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργίας.
– Να έρθει σε συνεννόηση και με τους διευθυντές των Σχολείων των Αγίων Δέκα ώστε να συμμετέχει στην θεία λειτουργία μια αντιπροσωπεία από καθηγητές και μαθητές.
– Να στολιστεί Χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το Δημαρχείο και να καλέσει, μετά τον εσπερινό των Αγίων Δέκα, χωριανούς και φίλους να ανάψουν τα φώτα του δένδρου.
– Χριστουγεννιάτικη μουσική σε όλο το χωριό
Στα θέματα Ανάπτυξης οι δύο εκπρόσωποι του πολιτιστικού Συλλόγου ανέφεραν
1. Την αρχαία Γόρτυνα. \”Να βάλουμε όλοι μαζί μπροστά την ανάδειξη αυτοί του χρυσωρυχείου\”
2. Την Γεωργική Σχολή Μεσσαράς. :Να την διεκδικήσουμε ώστε:
– Η γη να δοθεί σε νέους αγρότες, για να μην απομακρύνονται από την γενέτειρα τους
– Στα κτίσματα , να κάνουν οι γυναίκες συνεταιρισμό, να παράγουν και να πωλούν εκεί τα παραδοσιακά προϊόντας τους.
– Να διαμορφωθούν έτσι οι χώροι της Σχολή, ώστε οι αγρότες, με ελεγμένο τρόπο, να προωθούν στους επισκέπτες τα αγνά προϊόντα τους
– Να γίνουν από τώρα ενέργειες ώστε μετά την ολοκλήρωση και του μουσείου Μεσσαρας, να σταματούν στην Σχολή τα τουριστικά λεωφορεία και να τους προσφέρεται εκεί «φιλοξενία και παραδοσιακά προϊόντα.» με σκοπό την δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
– Να πλαισιωθεί ο Δήμος με ένα αρχαιολόγο και ένα γεωπόνο για να δίνουν σε όλους σωστές πληροφορίες και κατευθύνσεις.
Στα Γενικά εντάσσονται:
– Το μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Γόρτυνας να συνεχιστεί και να βγει έξω από τα όρια του Νομού Ηρακλείου
– Να γίνει στην έσοδο του Δημαρχείου από τον διεθνούς φήμης Αγιοδεκιανό γλύπτη Μανώλη Μαριδάκη, ένα γλυπτό σχετικό με την ΓΟΡΤΥΝΑ.
– Να γίνει καθαρισμός της δεξαμενής των Αγίων Δέκα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook