Ο αμερικανός αρτίστας και κοινωνικός ακτιβιστής Nate Hill πιέζει τα κοινωνικά όρια της φαλλοκρατίας και του μισογυνισμού «φορώντας» γυναίκες στους ώμους του, συνήθως με αδαμιαία περιβολή, όμοια με κασκόλ.
Μιλάμε για πραγματικές γυναίκες, λευκής πάντοτε σάρκας, με το σχόλιο να είναι κάτι παραπάνω από προφανές.

Πριν βέβαια αναστατωθούν οι κυρίες για τον υποτιμητικό τρόπο υποδοχής του γυναικείου φύλου, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ακριβώς αυτό είναι το κοινωνικό μήνυμα που επιδιώκει να περάσει ο εικαστικός ακτιβιστής: η γελοιοποίηση του Hill, φορώντας ανθρώπους ως ενδύματα, σατιρίζει ακριβώς την κοινωνική νόρμα που βλέπει με ύποπτο μάτι τις σχέσεις ανθρώπων διαφορετικής φυλής.

Κι έτσι οι λευκές γυναίκες, που αντιπροσωπεύουν στη δυτική κοινωνία το πρότυπο της ομορφιάς, μεταμορφώνονται σε τρόπαια για κάθε είδους αλλόφυλο. Ο τίτλος άλλωστε της δουλειάς του καλλιτέχνη αποτυπώνει τη συλλογιστική του: «Trophy Scarves»!

\"\"

Οι γυναίκες-τρόπαια του κόσμου μας τίθενται λοιπόν στο στόχαστρο της κοινωνικής κριτικής του εκκεντρικού Nate Hill, σχολιάζοντας με ιδιαίτερο τρόπο την εμμονή τόσο των λευκών αντρών όσο και των αρσενικών άλλων φυλών με το πρότυπο ομορφιάς της καυκάσιας γυναίκας, που καταντά ίδιος φετιχισμός με τη λευκή θηλυκότητα.

\"\"

Η φυλή αναμειγνύεται λοιπόν με τη δύναμη στα χρόνια της κοινωνικής δικτύωσης μέσα από το project που έρχεται να μιλήσει με παρρησία για τα παραδεδομένα ενός κόσμου που δεν μπορεί πλέον να μείνει ο ίδιος.

\"\"

«Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι συγκεκριμένες φυλές κατέχουν τη συμβολική του κύρους, έπρεπε λοιπόν κάποιος να το σχολιάσει αυτό», λέει ο έγχρωμος Hill μιλώντας με τη δουλειά του για τον υφέρποντα ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία αλλά και την πραγματική φαλλοκρατία που επιμένει να βλέπει τις γυναίκες ως πολύτιμα έπαθλα στην τροπαιοθήκη του πετυχημένου και ισχυρού άντρα…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook