Στο Ταμείο ανεργίας υπάγονται οι εργαζόμενοι της Sprider μετά από σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα ο ΟΑΕΔ, καθώς μετά το ξαφνικό λουκέτο στα καταστήματα της εταιρείας Sprider ανά την Ελλάδα έμειναν ξεκρέμαστοι, χωρίς έγγραφα απόλυσης στα χέρια τους.

Η λύση δόθηκε τελικά σήμερα με τους εργαζόμενους να εγγράφονται στα Μητρώα του ΟΑΕΔ για την παροχή Της Τακτικής Επιδότησης Ανεργίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Μετά τις συνεχείς πιέσεις του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προς το Υπουργείο Εργασίας αλλά και τον ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός εξέδωσε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε στα περιφερειακά καταστήματα, προβλέποντας την ένταξη στο ταμείο ανεργίας των πρώην εργαζομένων της εταιρείας sprider, που με πρωτόγνωρο τρόπο αποφάσισε να κλείσει τα καταστήματα, μην επιδίδοντας τα έγγραφα της απόλυσής τους, ούτε καν όμως κηρύσσοντας πτώχευση κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, σήμερα το πρωί παρουσία του Γ. Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Βοργιά Στέλιο οι εργαζόμενοι εγγράφηκαν στα Μητρώα του ΟΑΕΔ για την παροχή Της Τακτικής Επιδότησης Ανεργίας.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο τόσο για όλους τους εργαζόμενους της sprider ανά την επικράτεια όσο και για την υπαγωγή στο Ταμείο Ανεργίας και άλλων εργαζομένων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση."