Συνελήφθησαν σήμερα ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο άτομα, ηλικίας 53 και 46 ετών, συνιδιοκτήτες καταστήματος στο Ηράκλειο Κρήτης, για φορολογικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προγενέστερου ελέγχου φορολογικής φύσεως στο κατάστημα, που έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή γευμάτων – ποτών και τη μίσθωση ομπρελών – καθισμάτων, είχαν κατασχεθεί 77 χειρόγραφα δελτία.

Από τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχο και τη διασταύρωση στοιχείων, προέκυψε ότι δεν είχαν εκδοθεί πενήντα δύο 52 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, που αφορούσαν αρχικές ή συμπληρωματικές παραγγελίες, καθώς και μίσθωση ομπρελών και καθισμάτων, συνολικής αξίας 330 €.

Επιπλέον, από τον έλεγχο προέκυψαν και διοικητικές παραβάσεις που αφορούν στη μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων και φορολογικών ταμειακών μηχανισμών της επιχείρησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους. Παράλληλα, θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.