Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης περίμενει με αγωνία να δει την επίμαχη φωτογραφία από την δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η εικόνα του νεκρού ηγέτη είναι πολύ \”φρικιαστική\”, για να δημοσιευτεί.

Στην φωτογραφία, απεικονίζεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν με ένα τεράστιο τραύμα στο κεφάλι, πάνω από το αριστερό μάτι. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει, εάν θα την δώσει στη δημοσιότητα ή όχι.

Ο Κάρνεϊ είπε ο Μπιν Λάντεν αντιστάθηκε μολονότι δεν οπλοφορούσε τη στιγμή που οι άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στην κατοικία του και τον σκότωσαν, ενώ διευκρίνισε ότι η σύζυγος του ηγέτη της Αλ Κάιντα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής και δεν σκοτώθηκε.

\"\"Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Κάρνεϊ πάντως, ένας χρήστης του Twitter με το ψευδώνυμο Anonymous, ανέβασε στην ιστότοπο μια φωτογραφιά στην οποία απεικονίζεται ο Μπιν Λάντεν νεκρός, ενώ δίπλα του στέκεται ένας Αμερικανός στρατιώτης.

Ωστόσο, φαίνετα πως και αυτή η φωτογραφία είναι κάλπικη. Όποιος την κατασκεύασε πήρε μία αντίστοιχη φωτογραφία με τον συγκεκριμένο αμερικανό πεζοναύτη, του άλλαξε θέση και αντί για άλλον νεκρό που έχει η πρωτότυπη, έβαλε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στη θέση του νεκρού.

Όπως βλέπετε η νέα φωτογραφία, την οποία δημοσίευσε και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, έχει όλα τα… απαραίτητα στοιχεία για να πιστέψει κάνεις πως είναι αληθινή. Δείχνει τον Λάντεν στα χέρια ενός Αμερικανού στρατιώτη, να έχει χτυπηθεί στο κεφάλι.

Μόνο που υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Οι προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Λάντεν έχει μεν πυροβοληθεί στο κεφάλι, αλλά πάνω από το αριστερό μάτι. Και στη φωτογραφία αυτή, το χτύπημα φαίνεται να είναι πάνω από το δεξί μάτι.

\’Υστερα από το κύμα «αμφισβήτησης» που ακολούθησε την είδηση του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο  Λευκός Οίκος θα έδινε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν αλλά και βίντεο από την ρίψη του πτώματός του στη θάλασσα.

Ολόκληρος ο μουσουλμανικός κόσμος και φυσικά οι Ταλιμπάν απαιτούν από τους Αμερικάνους να τους αποδείξουν με ντοκουμέντα ότι ο Μπιν Λάντεν είναι όντως νεκρός. Ακόμα και γερουσιαστές των ΗΠΑ ζήτησαν να δουν τα πειστήρια του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν επίσης στην κατοχή τους φωτογραφίες από την επιδρομή στο σπίτι και δείχνουν νεκρούς δυο αδελφούς του Λάντεν και έναν γιο του.

Οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως και οι οποίες απεικονίζουν τον Μπαράκ Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον να παρακολουθούν σοκαρισμένοι την δολοφονία και την ταφή του ηγέτη της Αλ Κάιντα, προκάλεσαν αίσθηση σε όλο τον κόσμο και πολλοί είναι εκείνοι που ζήτησαν να δοθούν αμέσως στην δημοσιότητα οι εν λόγω φωτογραφίες.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabiullah Mujahid ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτές είναι πληροφορίες που προέρχονται μόνο από την μία πλευρά, από το γραφείο του Ομπάμα δηλαδή, και η Αμερική δεν μας έχει αποδείξει με ντοκουμέντα ότι ο Οσάμα είναι νεκρός».

Πάντως, οι πακιστανικές αρχές διαβεβαιώνουν από την πλευρά τους ότι τα μέλη της οικογένειας του Οσάμα Μπιν Λάντεν που ήταν παρόντα στη διάρκεια της αμερικανικής επιδρομής \”βρίσκονται σε καλά χέρια και τυγχάνουν προστασίας\” ορισμένα μάλιστα ακολουθούν ιατρική θεραπεία.

\”Τέθηκαν πολλά ερωτήματα σχετικά με το πού βρίσκονται τα μέλη της οικογένειας του Οσάμα Μπιν Λάντεν\” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών.  \”Είναι όλοι σε καλά χέρια και αντιμετωπίζονται με βάση το νόμο\” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.




Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook