Στις 19 Δεκεμβρίου του 2012, ο Watkins κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε σεξουαλική δραστηριότητα με ένα κορίτσι ενός έτους, και για την κατοχή πορνογραφικού υλικού με παιδιά καθώς και μια “ακραία” φωτογραφία με πορνογραφικό υλικό με ζώα, γράφει το protothema.gr.

Ο τραγουδιστής αρνούνταν πεισματικά τις κατηγορίες εδώ και πάρα πολύ καιρό μέχρι που στις 26 Νοεμβρίου του 2013, όταν ξεκίνησε η δίκη του στο Κάρντιφ της Ουαλίας, παραδέχτηκε ότι όντως είναι παιδόφιλος. Μόλις τον Οκτώβριο που μας πέρασε, οι Lostprophets, το συγκρότημα του, ανακοίνωσαν ότι  διαλύονται.

\"\"

Η μπάντα του Ian Watkins, με όνομα Lostprophets ξεκίνησε το 1997, έβγαλαν πέντε άλμπουμ και τα μεγαλύτερα τους χιτ είναι τα Last Train Home και Rooftops. Έχουν πουλήσει 3,5 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Η μουσική τους έχει αφήσει ένα στίγμα στην ροκ ανεξάρτητη σκηνή το οποίο δυστυχώς με αυτές τις κατηγορίες σβήνει δια παντός καθότι κανένας ραδιοφωνικός σταθμός δεν θέλει να παίξει μουσική του συγκροτήματος.

\"\"

Η ιστορία του δικαστηρίου όμως, δεν περιλαμβάνει μόνο τον Watkins. Ο τραγουδιστής είχε συνάψει σχέσεις με δύο γυναίκες των οποίων τα μωρά παρενοχλούσε μαζί με αυτές. Αυτό αποδείχτηκε και από SMS που αντάλλαζε ο τραγουδιστής μαζί τους, ένα εκ των οποίων αναφέρει «αν μου ανήκεις εσύ, μου ανήκει και το μωρό σου».

Η άλλη γυναίκα έστελνε SMS στον Watkins με εικόνες από το μωρό της ταλαιπωρημένο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες στο δικαστήριο ο τραγουδιστής ήθελε να μάθει στα μωρά πώς να παίρνουν ναρκωτικά.

Οι δύο γυναίκες κακοποιούσαν σεξουαλικά τα ίδια τους τα παιδιά μετά τις εντολές του Watkins και ήταν έτοιμες να τα παραδώσουν για σεξ με τον τραγουδιστή. Η προσπάθεια βιασμού του ενός παιδιού ήταν σε ξενοδοχείο του Λονδίνου λίγο μετά από συναυλία του συγκροτήματος.
Ο Watkins είναι χρήστης κοκαΐνης, crack, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και ισχυρίζεται ότι κάποια συμβάντα δεν τα θυμάται καν, αλλά αποκαλύφθηκε ότι προσπαθούσε να πιέσει τα θύματα του να πάρουν ναρκωτικά.

\"\"

Οι δικηγόροι δήλωσαν οτι ο Watkins ήταν ένας «αποφασισμένος και αφοσιωμένος παιδόφιλος».

Ο αστυνομικός διευθυντής της Ουαλίας, κάνοντας δηλώσεις μετά την πρώτη μέρα στο δικαστήριο, είπε στους δημοσιογράφους πως “αυτά τα στοιχεία που είδα είναι τα πιο χυδαία, σοκαριστικά και βαριά δείγματα παιδικής πορνογραφίας και κακοποίησης που έχω δει».

Η αστυνομία άνοιξε αρχεία και κλειδωμένους υπολογιστές, όπου και βρέθηκαν όλα τα ενοχοποιητικά αρχεία καθώς και βίντεο με “τρομερά κτηνώδες περιεχόμενο” τόσο ώστε δεν μπορούσε να περιγραφεί στο δικαστήριο. Παρ\’ όλα αυτά το υλικό εμφανίστηκε στην αίθουσα και κανονίστηκε συνεδρία με ψυχολόγους για κάθε έναν άνθρωπο που ήταν παρών στην αίθουσα. Τόσο διαστροφικές ήταν οι εικόνες!

\"\"

Αυτό που υπογραμμίζουν οι αρχές είναι ότι συνεχίζεται η έρευνα καθώς προφανώς ο Watkins χρησιμοποιούσε την αναγνωρισιμότητά του για να προσελκύσει κι άλλα θύματα και άρα πιθανώς να έχει διαπράξει και άλλα εγκλήματα και εκτός Βρετανίας.

Συνολικά ως τώρα, ο Watkins έχει παραδεχθεί τις κατηγορίες για 13 αδικήματα τα τελευταία πέντε χρόνια, μέσα σε αυτά προσπάθεια βιασμού και ασέλγεια.

eirinika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook