Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δράση της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά σε βάρος ενός μαθητή μόλις 17 ετών.

Σύμφωνα με καταθέσεις ενώπιον των εφετών ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τόσο του πατέρα, όσο και της διευθύντριας του σχολείου, ο 17χρονος δέχτηκε τριπλό χτύπημα με μαχαίρι από φερόμενους ως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής

Όπως φέρεται να κατέθεσε ο πατέρας, ο γιος του δέχτηκε την επίθεση γιατί έγραψε στο θρανίο συμμαθήτριάς του που διατηρούσε σχέση με υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής τη λέξη «αντίφα». Όπως υποστήριξε ο γονιός η «η επίθεση είχε σχεδιαστεί μία εβδομάδα νωρίτερα» γεγονός που όπως αναφέρεται στην κατάθεση προκύπτει από τα μηνύματα που αντάλλασσαν ο δράστης, η κοπέλα του και άλλα πρόσωπα.

Τα μηνύματα που περιέχονται στη δικογραφία, μεταξύ του φερόμενου ως δράστη και της κοπέλας, αναφέρουν:

Δράστης: Η δουλειά πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται

Κοπέλα: Το ξέρω. Δεν αντέχω κι εγω άλλο.

Δρ: Σε πειράζει αυτός καθόλου;

Κοπ: Όχι απλώς είναι κακή αύρα.

Δρ: Ο Π…ης είναι τυχερός

Κοπ: Πάρα πολύ όμως

Δρ: Κάποτε δεν θα τη γλιτώσει

Κοπ: Άντε να δούμε

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Λυκείου, περιέγραψε τα τραύματα που είχε ο μαθητής που δέχθηκε την επίθεση.

«Είδαμε έναν μαθητή μας της Β’ Λυκείου να έρχεται αιμόφυρτος προς το σχολείο... Όταν τον ρωτήσαμε ποιοι του επιτέθηκαν μας είπε “ξέρω ποιοι είναι, φόραγαν κουκούλα από το μπουφάν, αλλά δεν θέλω να σας πω”».

Παράλληλα, όπως υποστήριξε, «του είχαν κόψει στη μύτη, στη δεξιά κροταφική χώρα και αριστερά κάτω από το λαιμό του. Οι γιατροί είπαν ότι σχεδόν κόπηκε η μύτη του και το τραύμα στο λαιμό πλησίαζε την καρωτίδα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.

Η εκπαιδευτικός, επικαλούμενη μαρτυρίες άλλων μαθητών του σχολείου, ανέφερε ότι ο μαθητής που δέχθηκε την επίθεση, όπως και άλλοι συμμαθητές του, ήταν φίλοι με τη συμμαθήτριά τους.

«Το πρόσωπο που μου κατονόμασαν ως δράστη τον είχαν δει άλλοι μαθητές να περιμένει μια μαθήτρια έξω από το σχολείο. Μου είπαν ότι είναι χρυσαυγίτης και ότι της έλεγαν “τι θέλεις με αυτό το φασίστα;”. Πιθανώς αυτά να μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο».
Κανέλλη: Δρουν σε σχηματισμό διμοιρίας

Οι ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου έχουν λάβει κατάθεση και από την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη που κλήθηκε όπως και άλλοι συνάδελφοί της από άλλα κόμματα να δώσει στοιχεία για την συμπεριφορά των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής εντός του Κοινοβουλίου.

Η κ. Κανέλλη, σε βάρος της οποίας είχε βιαιοπραγήσει κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης , κατέθεσε ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προπηλακίζουν και υβρίζουν εντός της Βουλής.

Η βουλευτής έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία αλλά και βίντεο που κατά την άποψή της αποδεικνύουν τον συγκροτημένο εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα για την οποία είπε ότι υπήρξε προαναγγελία ενώ έδωσε στοιχεία για σειρά επιθέσεων της οργάνωσης σε απεργίες.

Όπως κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ «Κινούνται σε σχηματισμό διμοιρίας. Οι λόγοι τους είναι προαναγγελτικοί για χτυπήματα» και τόνισε ότι «βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με Αλβανούς εθνικιστές». Η βουλευτής επεσήμανε στις δικαστικές λειτουργούς ότι η Χρυσή Αυγή φέρεται να ευθύνεται για την εισβολή στο σπίτι της στις 27/01/2013 σε συνεργασία με Αλβανούς συνεργούς».

Οι δύο ανακρίτριες μελετούν επίσης καταθέσεις και από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιοχών που σημειώθηκαν επεισόδια με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στην δικογραφία πλέον περιέχονται οι καταθέσεις του δήμαρχου Ραφήνας Γιώργου Χριστόπουλου για την επίθεση από μέλη της ΧΑ σε πάγκους έξω από εκκλησία στις 7/01/13, του δημάρχου Νίκαιας Γιώργου Ιωακειμίδη που έχει δεχθεί καταγγελίες για επιθέσεις μελών της οργάνωσης σε αλλοδαπούς, του δημοτικού Συμβούλου Νίκαιας Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου για την επίθεση από την ΧΑ σε αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέλλη Παπαχελά, δημοτική σύμβουλος Αθήνας, κατέθεσε ότι ήταν μάρτυρας σε επίθεση στην πλατεία Βικτώριας κατά αλλοδαπών μετά τη δολοφονία στην οδό Ηπείρου. Στην επίθεση οι χρυσαυγίτες, όπως λέει, χρησιμοποίησαν καδρόνια και κράνη και κυνηγούσαν και έδερναν μικροπωλητές, «ακόμα και μητέρες με παιδιά».

Ο Κων. Παπαϊωάννου πρόεδρος της εθνικής επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου στην κατάθεση που έχει δώσει επεσήμανε ότι έχουν καταγραφεί τρεις επιθέσεις που κατέληξαν σε ανθρωποκτονίες, ένας εμπρησμός, μια απόπειρα εμπρησμού και μια εισβολή σε κατοικία Ιμάμη.

Αναφέρθηκε επίσης σε «συγκεκριμένο τρόπο δράσης» των μελών της ΧΑ είτε πρόκειται για μηχανοκίνητες επιθέσεις είτε από μέλη πεζών περιπολιών με συνοδεία σκύλων και χρήση όπλων όπως μαχαίρια, αλυσίδες, σπασμένα μπουκάλια, λοστοί κλπ.

newpost.gr