Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες τα δεδομένα να έδειχναν πως οδεύουμε σε άρση του αδιεξόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ωστόσο η απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων σε Καποδιστριακό και Πολυτεχνείο να συνεχίσουν μέχρι την Τρίτη την απεργία τους, οξύνει την κατάσταση και ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές, που βρίσκονται σε «ομηρεία» είναι πλέον κάτι περισσότερο από ορατός.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας με δηλώσεις του εξαπέλυσε ευθείες βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σχετικά με το «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού και του Μετσόβιου αποφάσισαν χθες να οδηγήσουν την αντιπαράθεσή τους με το υπουργείο στα άκρα, αποφασίζοντας να πραγματοποιήσουν τρεις νέες 24ωρες απεργίες, σήμερα, τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Μάλιστα, οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησαν την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα, απορρίπτοντας την πρόταση του κ. Αρβανιτόπουλου, κάτι για το οποίο το διοικητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου θα αποφασίσει τη Δευτέρα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί ακόμη και μέσα στους συλλόγους των διοικητικών υπαλλήλων, είναι και η ένταση με την οποία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνέλευση στο Καποδιστριακό.

Κατά τη διάρκειά της, εκτός του ότι ένας υπάλληλος λιποθύμησε, η απεργιακή επιτροπή αποφάσισε να καθαιρέσει την ηγεσία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων, επειδή χαρακτήρισαν θετικές τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας.

Πρακτικά, πάντως, η συνέχιση της απεργίας σημαίνει πως αν δεν αρχίσουν τα μαθήματα την ερχόμενη εβδομάδα, το εξάμηνο χάνεται, καθώς δεν θα μπορέσουν να συμπληρωθούν οι απαραίτητες εβδομάδες διδασκαλίας.

Με ανακοίνωσή της χθες το βράδυ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για «νομοθετικές πρωτοβουλίες απίστευτης προχειρότητας», αντιδρώντας στην τροπολογία που δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εξεταστούν σε όλα τα χρωστούμενα μαθήματα, τόσο στην εξεταστική του Φεβρουαρίου όσο και σε αυτή του Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ, με αυτόν τον τρόπο «τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε διαρκή εξεταστικά κέντρα».

Αρβανιτόπουλος: Το Καποδιστριακό παραμένει κλειστό από μία μειοψηφία

«Το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραμένει παρανόμως κλειστό από μια μικρή μειοψηφία», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας με αφορμή τις αποφάσεις των διοικητικών για συνέχιση της απεργίας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος κατήγγειλε ευθέως πως «μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη Γενική Συνέλευση, για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής γιατί επιδιώκουν το χάος», ενώ για ακόμη μια φορά διεμήνυσε ότι ο διάλογος δεν θα συνεχιστεί με κλειστό το πανεπιστήμιο, καθώς «η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται».

Πάντως, σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου με τους εκπροσώπους των διοικητικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook