Η εννιάχρονη κόρη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η Σάσα, είχε την ευκαιρία να κάνει εξάσκηση στα κινέζικα που μαθαίνει με ένα πολύ ξεχωριστό συνομιλητή: τον ίδιο τον πρόεδρο της Κίνας Χου Τζιντάο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε στη διάρκεια επίσημου δείπνου πως η κόρη του Σάσα, αν και είναι μόλις εννιά χρόνων, μαθαίνει στο σχολείο κινέζικα.

\”Είναι κάτω από δέκα ετών, αλλά μαθαίνει κινέζικα και ήθελε να κάνει εξάσκηση, μιλώντας με τον πρόεδρο Χου\”, είπε ο Ομπάμα, σύμφωνα με τον Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτή σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την Εθνική Ασφάλεια.

Η Σάσα συμμετείχε στην τελετή άφιξης του Χου Τζιντάο στον Λευκό Οίκο το πρωί της Τετάρτης μαζί με φίλους και, εικόνες που μεταδόθηκαν, την έδειξαν να κουνάει ενθουσιασμένη μια κινέζικη σημαία την ώρα που περνούσε ο πατέρας της με τον κινέζο ομόλογό του.

Οι δύο πρόεδροι σταμάτησαν για λίγο όταν έφτασαν κοντά στην εννιάχρονη και τους φίλους της. \”Δεν έχει κάθε παιδί την ευκαιρία να πει τις πρώτες του φράσεις στα κινέζικα με τον πρόεδρο της Κίνας…\”, τόνισε ο Ρόουντς σε συνομιλία που είχε στο Ιντερνετ με κινέζους μπλόγκερς.

nooz.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook