Σε μία «απέραντη φυλακή» έχουν μεταμορφώσει οι υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας τη Συρία, όπου πάνω από χίλια άτομα έχουν συλληφθεί κατά το τελευταίο διήμερο, καθώς το κίνημα της λαϊκής εξέγερσης κατά του καθεστώτος εξακολουθεί με αμείωτη ένταση, ανακοίνωσε σήμερα συριακή ΜΚΟ.

«Οι μαζικές συλλήψεις, στις οποίες επιδίδονται οι συριακές αρχές, συνεχίζονται στις επαρχίες ιδίως στην Ντεράα, σε αυτήν της Δαμασκού και στο Ιντλέμπ (βορειοδυτικά)», τονίζει στο ανακοινωθέν της η Εθνική Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ONDH).

«Υπήρξε μία αδικαιολόγητη ένταση των συλλήψεων στις πόλεις. Οι αρχές συλλαμβάνουν όλους εκείνους που επιθυμούν να διαδηλώσουν, κατά προτίμηση τους συγγραφείς, τους διανοούμενους και τους γνωστούς προμάχους διεκδικήσεων υπέρ των μεταρρυθμίσεων», τονίζει η ίδια οργάνωση.

Κατά την ίδια οργάνωση, ο αριθμός των συλληφθέντων κατά το τελευταίο διήμερο ξεπερνά τους 1.000.

Η ONDH εκφράζει την «πλήρη υποστήριξή του στις ειρηνικές συγκεντρώσεις κι εκτιμά πως οι επιδιώξεις των Σύρων είναι νόμιμες. Η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει τα αιτήματα αυτά προκειμένου να διατηρήσει την ενότητα της κοινωνίας κι ένα μέλλον ασφαλές για όλους τους πολίτες, χωρίς καμία εξαίρεση».

«Πάνω από εκατό άτομα έχουν συλληφθεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Ζαμπαντάνι», 47 χλμ. βορειοδυτικά της Δαμασκού, υποστηρίζει με τη σειρά της η συριακή Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Από σήμερα, οι αντικαθεστωτικοί έχουν καλέσει σε επ’ αόριστον καθιστικές διαμαρτυρίες σε όλες τις πόλεις της χώρας, καθώς κλιμακώνονται οι μαζικές συλλήψεις στην προσπάθεια να κατασταλεί το κίνημα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook