Χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 960 μέτρων, η Αράχωβα συνδυάζει μεγαλοπρέπεια με άγριο τοπίο, μαγευτική θέα, υγιεινό κλίμα, χειμερινά σπορ, ιδιόρρυθμη αρχιτεκτονική σπιτιών και έντονη νυχτερινή ζωή.

Είναι ένας χειμερινός προορισμός, που προσφέρει στους επισκέπτες περιπέτεια, ποικιλία δραστηριοτήτων και ταυτόχρονα ηρεμία και ξεκούραση για όσους το επιθυμούν.

Όμορφα πέτρινα σπίτια, γραφικά σοκάκια και καταπράσινο τοπίο ολόγυρα, είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης.

H Aράχωβα, παρά την υψηλή τουριστική της ανάπτυξη, έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, προσφέροντας συγχρόνως τις ανέσεις και τις δραστηριότητες που αναζητούν οι επισκέπτες της.

Ο κοσμοπολίτικος χειμερινός προορισμός, διαθέτει μεγάλη επιλογή σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, πανσιόν και παραδοσιακούς ξενώνες, που παρέχουν στους επισκέπτες διαμονή υψηλών προδιαγραφών με προσιτή πολυτέλεια και ανέσεις, οι οποίες σέβονται την παράδοση και διατηρούν αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική μιας άλλης εποχής.

H Αράχωβα συνδυάζει στιγμές χαλάρωσης, πολυτέλειας, διασκέδασης, άσκησης και ανασυγκρότησης των δυνάμεων και του πνεύματος.

Δεν είναι τυχαίο, ότι από όσους την έχουν επισκεφθεί, έχει χαρακτηριστεί, ως ένας ευλογημένος τόπος, που κρέμεται στους πρόποδες του Παρνασσού και έχει καταφέρει να μην αλλοιωθεί από την εμπορική του διάσταση, αλλά να διατηρήσει την ομοιομορφία των πετρόχτιστων σπιτιών και των στενών δρόμων.

Πρόκειται για έναν προορισμό για όλες τις εποχές, με αποκορύφωμα, όμως, τους χειμερινούς μήνες, αφού μετατρέπεται σε top σημείο αναφοράς.

Η διαμονή στο συγκεκριμένο ορεινό χωριό ενδείκνυται φυσικά για σκι, για επιτραπέζια παιχνίδια δίπλα στο τζάκι, για νυχτερινή διασκέδαση και για ώρες απίστευτης χαλάρωσης ατενίζοντας τους ορεινούς όγκους, που ξεπροβάλλουν από παντού.

Οι φυσικές ομορφιές της Αράχωβας, το τοπικό της χρώμα, η ιστορία και οι θρύλοι της, σε συνδυασμό με την πρόθυμη φιλοξενία των κατοίκων της, είναι αυτά που προσελκύουν και κερδίζουν τους επισκέπτες της, οι οποίοι φεύγοντας ονειρεύονται την επόμενη φορά που θα βρεθούν εκεί και θα ταξιδέψουν στα γραφικά της σοκάκια.

touristorama.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook