Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησε σήμερα και το Νοσοκομείο Χανίων, λόγω της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε σε όλα τα περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα, η ΠΟΕΔΗΝ.
Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων εξέδοσε την παρακάτω ανακοίνωση:
\”Πολίτες των Χανίων. Μετά από τρία χρόνια μνημονίων βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η δικομματική συγκυβέρνηση, πιστά εναρμονισμένη στις προσταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, επιχειρεί λυσσαλέα να ισοπεδώσει ό,τι απέμεινε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Φτάσαμε στο εξής σημείο:
• Νοσοκομεία να κλείνουν με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία, όπως το Δαφνί. Εκατοντάδες εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα και οι ψυχικά ασθενείς πετιούνται απλά στον..Καιάδα
• Οι τριτοκοσμικές εικόνες απόλυτης φρίκης που ζήσαμε πρόσφατα στον Ευαγγελισμό, με τους ασθενείς –ανεξαρτήτως πάθησης- να στοιβάζονται σε ράντζα μέσα σε διαδρόμους τσουβαλιασμένοι μαζί με γιατρούς, νοσηλευτές και συνοδούς, να γίνονται καθεστώς
• Η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων να στηρίζεται στα καταπατημένα ωράρια των γιατρών, των νοσηλευτών χωρίς ρεπό, άδειες και με μισθούς πείνας και στη στελέχωση ολόκληρων τμημάτων με προσωπικό κάτω από το όριο της ασφαλούς εφημέρευσης 
• Να δρομολογείται η κατεδάφιση των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης του ΕΟΠΠΥ σε όλη τη χώρα και οι γιατροί, που τον στελεχώνουν, να τίθενται σε διαθεσιμότητα
• Να ετοιμάζεται η εδραίωση του 25ευρου για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο
• Οι αναμονές στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και στα ΤΕΠ να προσλαμβάνουν πρωτοφανείς διαστάσεις
• Να κωφεύει προκλητικά το υπουργείο στις εκκλήσεις εργαζομένων και ασθενών στο νοσοκομείο Χανίων σχετικά με τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και φάρμακα, την έλλειψη ασθενοφόρων, κρεβατιών ΜΕΘ, την σκανδαλώδη υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου. Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο Χανίων καλύπτονται μόνο οι 110 θέσεις σε ιατρικό προσωπικό από τις 187 προβλεπόμενες.
• Ταυτόχρονα με τα παραπάνω να ξεφυτρώνουν ξεδιάντροπα σαν μανιτάρια ιδιωτικά νοσοκομεία γύρω από κάθε δημόσιο νοσοκομείο που ετοιμάζεται για κλείσιμο, υπολειτουργεί ή απλά..δεν υπάρχει.
Οι παραπάνω πολιτικές έχουν ήδη επιφέρει τη μείωση του προσδόκιμου ζωής στη χώρας μας. Χρέος μας είναι να μην σταυρώσουμε τα χέρια. Η δημόσια υγεία και πρόνοια είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική γενοκτονία!
Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας. Παλεύουμε για ολοκληρωμένο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα περίθαλψης με γιατρούς δημόσιους λειτουργούς με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και χρηματοδότηση μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η απεργία του ΕΟΠΥΥ, των εργαζόμενων στα ψυχιατρεία, οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία μπορούν να συναντηθούν με τους απεργούς των πανεπιστημίων, τους αγώνες των «διαθέσιμων» του δημόσιου τομέα, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που επιμένουν, και με όλο το λαό σε ένα κίνημα ανατροπής και ελπίδας που θα σαρώσει την κυβέρνηση, τα μνημόνια και όσους σκοπεύουν μέσα από την κυβερνητική εναλλαγή, να μηδενίσουν το κοντέρ της λαϊκής αγανάκτησης για να διαχειριστούν στο ίδιο πλαίσιο την πολιτική της εξαθλίωσης του λαού.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!
Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΟΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!!
Ενωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook