Ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης επισκέφθηκε σήμερα το Λιμενικό Ταμείο Χανίων για να συζητήσει ζητήματα σχετικά με σημαντικά λιμενικά έργα του νομού.

"Η ανάπτυξη και αξιοποίηση των λιμανιών, ενισχύει τη συνολική ανάπτυξη των Χανίων και της Κρήτης συνολικά. Στο Λιμενικό Ταμείο Χανίων γίνεται πολύ καλή δουλειά, τόσο από την υπηρεσία όσο και από τη Λιμενική Επιτροπή και τον Πρόεδρό της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά και την επίσκεψη πριν ένα χρόνο του τότε Γ.Γραμματέα κ.Μουτζούρη, διασφαλίσθηκαν χάρη σε συντονισμένες προσπάθειες έκτακτα κονδύλια ύψους 800,000 ευρώ για άμεσες παρεμβάσεις στα λιμάνια του νομού, ποσό που αποτελεί το 20% του συνόλου των έκτακτων πόρων που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας το 2013" δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Βολουδάκης τονίζοντας τη σημασία που έχει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μεγάλων έργων που θα χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια της νέας προγραμματικής περιόδου (2014-2011).

Στον άξονα αυτό ο κ. Βολουδάκης επεσήμανε ότι

"Πρώτη προτεραιότητα είναι η υλοποίηση των έργων στο λιμάνι της Σούδας, με τρόπο που να εξυπηρετεί και την κρουαζιέρα. Επίσης προτεραιότητα είναι και τα έργα στο Κολυμπάρι, που είναι αναγκαία όχι μόνο για την ορθή αξιοποίηση του λιμανιού αλλά και για την προστασία της ακτής. Παρεμβάσεις χρειάζονται ακόμα σε όλα τα λιμάνια της νότιας ακτής, από την Παλιόχωρα ως τη Χώρα Σφακίων που εξυπηρετούν την κίνηση του φαραγγιού της Σαμαριάς. Για όλα αυτά ζήτησα λεπτομερή ενημέρωση, με σκοπό να υποστηρίξω από πλευράς μου την προσπάθεια του Λιμενικού Ταμείου για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων αυτών".

Ο Χανιώτης βουλευτής ζήτησε επίσης ενημέρωση για το ζήτημα του σχεδιαζόμενου υδατοδρομίου στη Σούδα, το οποίο μπορεί, όπως σημείωσε, να συνεισφέρει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Κρήτης.

"Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για τη διασφάλιση επαρκών πόρων για όλα τα σημαντικά έργα υποδομών, καθώς τώρα σχεδιάζεται η κατανομή των κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου μεταξύ των Υπουργείων, μεταξύ των Περιφερειών και μεταξύ των επιμέρους έργων. Θα πρέπει όλοι να κινηθούμε συντονισμένα και έγκαιρα" κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Βολουδάκης.