Μια σημαντική πρωτοβουλία ξεκινάει ο Πλατανιάς, σε συνεργασία με το Παράρτημα Χανίων τη ΕΛΕΠΑΠ.
Αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου (30/11, 17.15) με τον Ατρόμητο καθιερώνεται η ψήφιση του πολυτιμότερου παίκτη στα εντός έδρας παιχνίδια της Χανιώτικης ομάδας.
Η σχετική ενημέρωση του Πλατανιά με πληροφορίες για τη διαδικασία και για την ΕΛΕΠΑΠ:
\”Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει ότι από τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2013 – 2014 και τον αγώνα με τον Ατρόμητο Αθηνών ξεκινά μια ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) για τη βράβευση του «Πολυτιμότερου Παίκτη» (MVP).

Ειδικότερα, οι αθλητικοί συντάκτες που θα βρίσκονται κάθε φορά στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων θα καλούνται να ψηφίσουν τον «Πολυτιμότερο Παίκτη» (MVP) του εκάστοτε αγώνα.
Αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων, θα ανακοινώνεται το όνομα του MVP ποδοσφαιριστή, τον οποίο θα βραβεύει, μετά τη λήξη του αγώνα (στον χώρο της Μικτής ζώνης), ένα παιδί του Παραρτήματος Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ, δίδοντάς του μια αναμνηστική πλακέτα.
Από την πλευρά του, ο ποδοσφαιριστής θα προσφέρει αντίστοιχα στο παιδί μια φανέλα της ομάδας του.\”

Η ΕΛΕΠΑΠ

\”Σημειώνεται ότι η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, βρίσκεται κοντά, αθόρυβα και ουσιαστικά, στο Παράρτημα Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ καθώς και σε άλλα προνοιακά Ιδρύματα των Χανίων, τα οποία επιτελούν ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο στον τόπο μας.

Ειδικότερα η ΕΛΕΠΑΠ, ως γνωστόν, μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση της κινητικής αναπηρίας και την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών δυσκολιών. Τα προγράμματα αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ έχουν ολιστικό χαρακτήρα κι απευθύνονται σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες.

Συγκεκριμένα απευθύνονται σε: εγκεφαλική παράλυση, εγκεφαλική δυσλειτουργία, σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, δυσπλασίες, εγκεφαλικές κακώσεις, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις νοτιαίου μυελού, μυοσκελετικές κακώσεις, μυοπάθιες, διάχυτες αναπτυξιακές δυσκολίες

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι η ΕΛΕΠΑΠ, με τη διεπιστημονική σφαιρική της προσέγγιση, αντιμετωπίζει τα συνοδά προβλήματα της κινητικής αναπηρίας, όπως αυτά του λόγου, της νόησης, της όρασης και της ψυχοσυναισθηματικής προσαρμογής. Η διαδικασία της διεπιστημονικής αξιολόγησης επιτρέπει τον καθορισμό των αποκαταστασιακών στόχων που συμπεριλαμβάνουν τόσο τη θεραπευτική κι εκπαιδευτική παρέμβαση όσο και την πλαισίωση του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις της ΕΛΕΠΑΠ οργανώνονται σε προγράμματα ολιστικής προσέγγισης ανάλογα με τις αναπτυξιακές ανάγκες και δυνατότητες του κάθε παιδιού και διακρίνονται σε ατομικά, ομαδικά και διεπιστημονικά. Στα τακτικά διεπιστημονικά συμβούλια αξιολογείται η πορεία του κάθε παιδιού, τίθενται οι νέοι στόχοι και διαμορφώνονται τα ατομικά προγράμματα. Στόχος όλων των προγραμμάτων και παρεμβάσεων στην ΕΛΕΠΑΠ είναι η ενίσχυση της κινητικής, αισθητηριακής, λεκτικής γνωστικής, κοινωνικής, συναισθηματικής και μαθησιακής εξέλιξης. Μέσα από τη λειτουργία των προγραμμάτων της ΕΛΕΠΑΠ, οι ατομικές συνεδρίες συνδυάζονται με ομαδικές δραστηριότητες, η ψυχαγωγία και το παιχνίδι ενσωματώνονται στη λειτουργική αποκατάσταση, η ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση συνυπάρχει με την ιατρική εποπτεία.\”

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook