Ο μεγαλύτερος πύραυλος που έχει εκτοξευτεί ποτέ από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ μετέφερε σε τροχιά μυστικό φορτίο της αμερικανικής κυβέρνησης, το οποίο φέρεται να είναι ένας κατασκοπευτικός δορυφόρος που θα προσφέρει εικόνες κορυφαίας ανάλυσης.

Η εκτόξευση από την Αεροπορική Βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνια πραγματοποιήθηκε με πυραυλοφορέα Delta IV Heavy, έναν γίγαντα ύψους 72 μέτρων, ο οποίος αποδίδει ωστική δύναμη σχεδόν δύο εκατομμυρίων λιβρών (885.000 κιλά).

Ο Delta IV Heavy χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αποστολές του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, και μέχρι σήμερα επιχειρούσε αποκλειστικά από τη Φλόριντα.

Το γεγονός ότι εκτοξεύτηκε από τη δυτική ακτή σημαίνει ότι η πορεία του διέρχεται πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και όχι πάνω από κατοικημένες περιοχές.

Το μόνο που έγινε επισήμως γνωστό για την τελευταία εκτόξευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23.10 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη, είναι ότι αφορά απόρρητο φορτίο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Αναγνωρίσεων, μία από τις 16 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, η οποία προσφέρει πληροφορίες στη CIA και το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με αναλυτές, το φορτίο ήταν ένας ογκώδης κατασκοπευτικός δορυφόρος κορυφαίας ανάλυσης, ικανός να διακρίνει τις πινακίδες αυτοκινήτων από ύψος εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook