Στην ακραία ιδεολογία, αλλά και στη σύνδεση του NPD με εγκληματικές οργανώσεις αναφέρεται η Άνω Βουλή της Γερμανίας στο αίτημα που υπέβαλε στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την απαγόρευσή του, επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την επόμενη βδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης γραπτή πρόταση που εκτείνεται σε 268 σελίδες από τους καθηγητές Νομικής του Πανεπιστημίου Χούμπολτ, Κρίστοφ Μέλερς και Κρίστιαν Βάλντορφ.

Εκτός από στοιχεία που αποδεικνύουν πως η ιδεολογία του κόμματος ταυτίζεται με αυτή του ιστορικού Εθνικοσοσιαλισμού, επιχειρείται να αποδειχθεί ότι η λειτουργία του κόμματος παραβιάζει τον ελεύθερο δημοκρατικό τρόπο ζωής σε τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, μελετώνται και αξιολογούνται όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα μέλη του κόμματος και δίνεται πλέον έμφαση σε παράνομες πράξεις.

Βάσει στατιστικών στοιχείων το 31,25% των μελών του κόμματος έχει κατηγορηθεί τουλάχιστον μια φορά για εγκλήματα όπως ξυλοδαρμοί, κακοποιήσεις, βανδαλισμοί, διατάραξη της κοινής ειρήνης και προπαγάνδα.

Επιπλέον, μελετάται η σύνδεση και συνεργασία του κόμματος με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις που είχαν καταδικαστεί ως παράνομες και εκτός συνταγματικού τόξου.

newsbeast.gr